Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Afvallen; afslanken & gewichtsbeheersing

Afvallen, afslanken en gewichtsbeheersing. Niet alleen een kwestie van sporten en voedingspatroon, maar ook het aanpakken van onderliggende problemen! Om goed en efficiënt te kunnen afvallen, wil je het liefst aandacht besteden aan je voedingspatroon en aan sporten. Daarbij wil je ook op de hoogte zijn van de factoren die het afvallen negatief beïnvloeden. De volgende factoren, om er maar een paar te noemen, kunnen afvallen bemoeilijken;

Afvallen wordt bemoeilijkt door de volgende factoren

 • Te veel stress, waarbij bloedsuikerspiegelpieken ontstaan en er teveel vetopslag door het hormoon insuline word aangemaakt.
 • Onvoldoende inname van voedingstoffen waardoor het lichaam vetreserves kan gaan opslaan.
 • Voedingstoffen die niet goed worden opgenomen door een darmflora die uit balans is waardoor het lichaam vetreserves gaat opslaan.
 • Voedselallergieën die voor ontstekingsreacties zorgen.
 • Andere oorzaken van langdurige aanhoudende pijn of ontstekingen in het lichaam.
 • Juiste dosering sporten en geen langdurige duurtrainingen waarbij er teveel stresshormoon cortisol word aangemaakt en er weer meer insuline aangemaakt moet worden. Dit zorgt voor vetopslag.
 • Een hormoondisbalans.
 • Een overbelaste lever die voor een oestrogeendominantie zorgt en meer vetopslag rondom buik, billen en bovenbenen veroorzaakt.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Afvallen met blijvende resultaten

Het is van belang om uit te zoeken of er sprake is van één of meerdere van bovengenoemde factoren die het afvallen bemoeilijken. De volgende stappen dienen te worden genomen als je echt blijvende resultaten wilt boeken bij het afvallen of gewichtsverlies.
 1. Eerst spreken we samen goed door of er andere onderliggende problemen kunnen zijn die het afvallen bemoeilijken. Deze problemen zullen we dan ook aanpakken.
 2. Daarbij wil je je lichaam klaarmaken zodat als je een goed voedingspatroon hebt aangeleerd, je ook daadwerkelijk de voedingstoffen die je nodig hebt om af te kunnen vallen goed kunt opnemen.
 3. Dan gaan we gaandeweg je voedingspatroon stap voor stap optimaliseren waarbij je natuurlijk ook af en toe mag zondigen zodat het voedingspatroon ook echt vol te houden is en er een blijvende, gezonde lifestyle van gemaakt kan worden.
 4. Daarbij gaan we effectieve bewegingsprogramma’s opstellen die in jouw agenda passen en nog steeds maximale resultaten boeken met minder tijd.
 5. Stresspreventie en mentale rust inbouwen in je levensstijl is essentieel als je een druk leven lijdt met regelmatig wat spanningen. Zoals ik al eerder aangaf zorgt stress voor vetopslag en een hormoondisbalans. Daarom is stresspreventie uiterst belangrijk om maximale resultaten te boeken bij het afvallen.
Voor optimale resultaten is het van belang om kennis op te doen van welke factoren het afvallen tegenhouden en welke juist nog meer resultaat geven. Deze kennis leer ik je gaandeweg tijdens het begeleidingstraject naar de beste versie van jezelf.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig? Reken dit uit met onze gratis eiwittentest.