Rugpijn, nekklachten, pijn in onderrug en bil

Rugpijn, nekklachten, pijn in onderrug en bil? los ze op!

Rugpijn, nekklachten, pijn in onderrug en bil? Als integraal personal trainer krijg ik vaak de vraag hoe kom ik van nek en rugklachten af. Het eerste wat ik vraag is:” heb je een zittend beroep?” Als 2e kijk ik naar de houding. Wat ik dan vaak zie is een slechte houding met veelal verkorte en verzwakte spieren, een zogenaamde spier disbalans. Wat is het gevolg van een zittend beroep? Bij een zittend beroep verkort de heupbuiger een spier die vanuit de lies door de buikwand aan de onderrug vastzit. Als de spier verkort trekt hij de onderrug hol en omdat beide kanten niet dezelfde spierspanning hebben trekt het de onderrug ook wat scheef. Met als gevolg pijn in de liesstreek, onderrug en bil. Om pijnklachten in de rug, nek, onderrug en bil op te lossen en te voorkomen is het van belang om diverse spieren rondom te stretchen en spieren te versterken.  Zie hier mijn filmpje waar ik laat zien welke stretches en oefeningen belangrijk zijn bij een zittend beroep voor de rug, nek, core en de bil.

Een spier die ook problemen kan geven als deze is verkort is de grote rugspier. Deze spier in de V vorm  loopt van de onderrug naar de voorkant van de schouders. Als deze verkort trekt hij de onderrug hol en de schouders naar voren. Dit veroorzaakt pijn in de onderrug en in de nek.

Vaak lopen mensen onnodig jarenlang met deze klachten terwijl dit probleem vaak snel op te lossen is. Mensen die bij mij met veel klachten en pijn in de praktijk komen ervaren na 4 lessen verlichting van de pijn en hun leven wordt niet meer beïnvloed door de klachten. Na 8 tot 12 lessen zijn ze bijna altijd van het probleem af.

Door mijn eenvoudige methode met simpele stretches en oefeningen help ik je van jouw nek en rugklachten af. Daarbij leer ik je aan hoe je deze klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Kom langs voor een GRATIS diagnose om vast te stellen waar de klachten vandaan komen.

Bel voor een afspraak: 0626058512

Iboya

Deel dit bericht, kies je platform!