SWITCH VAN SUIKER NAAR VETVERBRANDING

Sportvasten

Sportvasten is een trainingsmethode waarmee je de ‘metabole switch’ van suiker- naar vetverbranding maakt. Deze switch zorgt voor een gezonder gewicht, een betere conditie en meer vitaliteit. Tijdens de kuur gebruik je voedingssupplementen die voor extra resultaat, veiligheid en ondersteuning zorgen. Daarnaast kan het nodig zijn dat je ter voorbereiding op een kuur bepaalde supplementen gebruikt. Hierdoor krijgt je lichaam voldoende vitaminen en voedingsstoffen binnen, waardoor je de switch beter en makkelijker maakt. Ook na de kuur kun je verschillende producten gebruiken, zoals tijdens een mini-kuur, waardoor je de switch gemakkelijker in stand houdt.

Toepassing sportvastensupplementen

De sportvastensupplementen versterken de positieve stofwisselingseffecten van een gezonde levensstijl of therapie. Daarnaast remmen ze de invloeden van momenten van slechte voeding, stress en gebrek aan lichaamsbeweging. De sportvastensupplementen zijn dan ook altijd gekoppeld aan een activiteit of programma. Ze zijn niet ontwikkeld om een slechte levensstijl volledig te compenseren. Dit zullen ze ook nooit kunnen.

Mannen en vrouwen

De meeste sportvastensupplementen zijn verkrijgbaar in de varianten man en vrouw. Deze twee varianten zijn ontwikkeld zodat rekening gehouden kan worden met de onderlinge lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen, waaronder het grote verschil in hormoonhuishouding. Hierdoor kunnen de voedingssupplementen specifieker hun ondersteunende functies uitvoeren tijdens het sportvasten. En dit resulteert uiteindelijk weer in meer resultaat.

Het Sportvastentraject

Het sportvastentraject kan je enorme resultaten opleveren, maar is niet voor iedereen geschikt. Naast een sterke motivatie moet je lichaam ook klaar zijn om de metabole switch te maken. Sportvasten is bijvoorbeeld niet mogelijk bij bepaalde aandoeningen of bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Het lichaam moet namelijk in voldoende conditie zijn om te kunnen trainen en het ombouwproces van suiker- naar vetverbranding aan te kunnen.

Het sportvastentraject is dan ook altijd onder begeleiding van een gediplomeerde sportvastenbegeleider en kan uit meerdere fasen bestaan. Je begeleider bepaalt samen met jou welke fasen van toepassing zijn en welke voedingssupplementen een bijdrage kunnen leveren. Het sportvastentraject kan uit de volgende fasen bestaan:

Sportvastensupplementen

Voor het sportvastentraject zijn specifieke supplementen ontwikkeld die te herkennen zijn aan het sportvastenlogo. Het innemen hiervan is essentieel voor een goed resultaat. Producten van andere merken kunnen te weinig of juist teveel van bepaalde stoffen bevatten, waardoor de sportvastenresultaten verminderen of zelfs uitblijven.

De voorbereiding op een sportvastenkuur

Tijdens de sportvastenkuur wordt de motor van de stofwisseling omgebouwd van suiker- naar vetverbranding. Dit ombouwproces vereist een goede lichamelijke conditie en voldoende aanwezigheid van specifieke voedingsstoffen. Dit zijn met name aminozuren (zoals L-carnitine), b-vitaminen en bepaalde mineralen (zoals selenium). Bij onvoldoende inname van deze voedingsstoffen kan het lichaam minder goed de metabole switch maken.

Dit kan bijvoorbeeld komen door een te lage eiwitinname (uit onder meer vlees of vis) of het te weinig eten van groente en fruit. Een te hoge inname van bepaalde vitaminen en mineralen kan echter weer juist een remmend effect hebben. Hierdoor ontstaan meer bijwerkingen tijdens de kuur en zullen de resultaten minder zijn. Gebruik dan ook altijd alleen de speciaal voor sportvasten ontwikkelde supplementen voor optimale resultaten en veiligheid.

Een lage inname van eiwitten wordt met name gezien bij vrouwen en vegetariërs. Een lagere dagelijkse inname van groente (300 gram) en fruit (2 stuks) komt bij het grootste deel van de bevolking voor. Voor beide gevallen zijn specifieke supplementen ontwikkeld.

De 10-daagse sportvastenkuur

Het gebruik van de juiste voedingssupplementen tijdens de kuur zorgt ervoor dat je sneller en effectiever de metabole switch van suiker- naar vetverbranding kunt maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je tijdens het vasten wel degelijk intensief en veilig kunt sporten.

Je kunt niet zomaar ieder voedingssupplement gebruiken tijdens het sportvasten. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat sommige stoffen de metabole switch stimuleren, terwijl andere deze juist tegengaan. Belangrijke stimulerende stoffen zijn bepaalde aminozuren en mineralen. Verstorende stoffen zijn specifieke antioxidanten in hogere doseringen, waaronder vitamine C. Voordat je aan de kuur begint, moet je dan ook altijd eerst een urinetest doen. Hierdoor weet je begeleider of je geen verstorende stoffen in je lichaam hebt en of je derhalve direct van start kunt gaan. Eventueel kan je begeleider er nog voor kiezen verder onderzoek uit te voeren.

Tijdens de kuur gebruik je de speciaal ontwikkelde sportvastensupplementen. Deze producten zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek geformuleerd en zijn onmisbaar tijdens de kuur. Zonder het gebruik van de juiste supplementen in de juiste doseringen is het sporten tijdens een vastenkuur namelijk bijzonder zwaar. Daarnaast kunnen er nadelige effecten optreden, waaronder het afbreken van je eigen spierweefsel. De kuur is ook moeilijker te volbrengen doordat je, zonder de juiste voedingssupplementen, meer last van bijverschijnselen als honger en vermoeidheid kunt krijgen.

Het is dan ook niet mogelijk te sportvasten bij een gediplomeerde sportvastenbegeleider zonder de sportvastensupplementen. Alle producten die je nodig hebt tijdens de kuur ontvang je van je sportvastenbegeleider in de vorm van een startpakket.

Sportvasten Startpakket Compleet

Het complete sportvasten startpakket bestaat uit vijf producten met ieder een specifiek ondersteunende rol tijdens de sportvastenkuur.

Na de sportvastenkuur

Na de sportvastenkuur is het belangrijk zo lang mogelijk de metabole switch te beschermen en ervoor te zorgen dat je niet terugvalt in de suikerstand. Een terugschakeling zou kunnen betekenen dat je niet verder afvalt of zelfs weer aankomt en dat je gezondheid en vitaliteit verminderen. De basis voor het behoud van de metabole switch is en blijft altijd regelmatig intensief sporten.

Je begeleider kan je voorzien van je persoonlijke ‘Keep the Switch’-richtlijnen. Dit document bevat naast de trainings-, voedings- en supplementrichtlijnen ook de protocollen voor de mini-kuren. Hiermee kun je, in de vorm van een korte kuur van 1 of 3 dagen, je metabole switch naar vetverbranding weer gemakkelijk verstevigen of herstellen.

Om je lichaam te helpen de metabole switch te behouden, zijn er verschillende supplementen ontwikkeld. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, kun je overleggen met je begeleider.

Sportvasten Intake Formulier
Sportvasten Geschiktheidstest