SWITCH VAN SUIKER NAAR VETVERBRANDING

Sportvasten

Sportvasten is een trainingsmethode waarmee je de ‘metabole switch’ van suiker- naar vetverbranding maakt. Deze switch zorgt voor een gezonder gewicht, een betere conditie en meer vitaliteit. Tijdens de kuur gebruik je voedingssupplementen die voor extra resultaat, veiligheid en ondersteuning zorgen. Daarnaast kan het nodig zijn dat je ter voorbereiding op een kuur bepaalde supplementen gebruikt. Hierdoor krijgt je lichaam voldoende vitaminen en voedingsstoffen binnen, waardoor je de switch beter en makkelijker maakt. Ook na de kuur kun je verschillende producten gebruiken, zoals tijdens een mini-kuur, waardoor je de switch gemakkelijker in stand houdt.

Toepassing sportvastensupplementen

De sportvastensupplementen versterken de positieve stofwisselingseffecten van een gezonde levensstijl of therapie. Daarnaast remmen ze de invloeden van momenten van slechte voeding, stress en gebrek aan lichaamsbeweging. De sportvastensupplementen zijn dan ook altijd gekoppeld aan een activiteit of programma. Ze zijn niet ontwikkeld om een slechte levensstijl volledig te compenseren. Dit zullen ze ook nooit kunnen.

Mannen en vrouwen

De meeste sportvastensupplementen zijn verkrijgbaar in de varianten man en vrouw. Deze twee varianten zijn ontwikkeld zodat rekening gehouden kan worden met de onderlinge lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen, waaronder het grote verschil in hormoonhuishouding. Hierdoor kunnen de voedingssupplementen specifieker hun ondersteunende functies uitvoeren tijdens het sportvasten. En dit resulteert uiteindelijk weer in meer resultaat.

Het Sportvastentraject

Het sportvastentraject kan je enorme resultaten opleveren, maar is niet voor iedereen geschikt. Naast een sterke motivatie moet je lichaam ook klaar zijn om de metabole switch te maken. Sportvasten is bijvoorbeeld niet mogelijk bij bepaalde aandoeningen of bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Het lichaam moet namelijk in voldoende conditie zijn om te kunnen trainen en het ombouwproces van suiker- naar vetverbranding aan te kunnen.

Het sportvastentraject is dan ook altijd onder begeleiding van een gediplomeerde sportvastenbegeleider en kan uit meerdere fasen bestaan. Je begeleider bepaalt samen met jou welke fasen van toepassing zijn en welke voedingssupplementen een bijdrage kunnen leveren. Het sportvastentraject kan uit de volgende fasen bestaan: