ERVAREN HOLISTISCH PERSONAL TRAINER, BEWEGINGSSPECIALIST EN LIFESTYLE COACH

Iboya Triz

Geniet van elke dag, focus op positieve dingen, leef je droom, houdt je lichaam en geest sterk en gezond, dat is ‘welzijn!’

Mijn carrière ben ik begonnen als ballerina bij het Nationale Ballet. Na tien jaar aan de top van de danswereld te hebben gestaan, besloot ik mij om te scholen tot musicalartiest en actrice. Een jaar lang speelde ik de hoofdrol in de musical Esmeralda. Daar kwam abrupt een einde aan toen ik tijdens een voorstelling mijn kruisbanden scheurde.

Na mijn herstel besloot ik verder te gaan met eigen producties. Ik trad op met mijn eigen show. Alles leek weer op rolletjes te lopen, toen het noodlot opnieuw toesloeg. Ik kreeg een ernstige whiplash met een herseninfarct en ernstige burn-out als gevolg. Opnieuw moest ik revalideren en terugkomen uit een diep dal. Mijn herstel werd mijn nieuwe focus, ik herstelde van mijn ernstige nekklachten en burn-out en ontwikkelde de mentale kracht door middel van diverse meditatie en mindfulness oefeningen om uit diepe dalen terug te komen. Ik richtte mij op een nieuwe loopbaan, waarbij topprestaties centraal bleven staan: ik leerde het vak van personal trainer en uiteindelijk integraal (holistisch) personal trainer werkende in Amsterdam.

Tijdens mijn studies ontdekte ik dat sommige technieken uit de danswereld het meest specifiek en effectief waren, terwijl bepaalde methodes uit de sportwereld weer veel gezonder waren. Tegelijkertijd leerde ik hoe belangrijk de rol van hormonen, darmen, mentale rust en hoogwaardige voeding is, voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Ik dacht: “Als dit voor mij werkt, dan werkt het voor iedereen!” Deze waardevolle kennis wil ik delen.

Ik combineer alle kennis uit de verschillende disciplines: pure voeding, orthomoleculaire voedingsleer, meditatietechnieken en ontwikkel doelgerichte, effectieve, training, voeding en lifestyle programma’s. Hierbij pas ik methodes, technieken en opvattingen van de dans, de topsport en de wetenschappelijke wereld toe.

Op dit moment maak ik ook totale lifestyle protocols met voeding, training en mentale rust aangepast op jouw unieke DNA. Dit doe ik in samenwerking met het grootste vooruitstrevende DNA bedrijf wereldwijd.

Door de jaren heen heb ik mijn methode voortdurend getoetst en bijgeschaafd met gerenommeerde fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, fysiologen en diverse internationaal erkende cursussen. Ik durf dan ook te zeggen dat je met mijn trainingen, tips, adviezen en coaching totaal welzijn kunt bereiken. Ik heb het zelf ondervonden!

Mijn Visie en Missie

Mijn visie is om het lichaam vanuit de kern naar buiten werkend functioneel sterk te maken met de juiste techniek en houding voor het dagelijkse leven of voor een bepaalde sport. Hierbij pas ik methodes, technieken en opvattingen van de dans, de topsport en de wetenschappelijke wereld toe. Ik kwam erachter dat sommige technieken van de danswereld functioneler waren en bepaalde methodes uit de sportwereld weer stukken gezonder waren.

Op mijn pad leerde ik hoe belangrijk de rol van darmgezondheid (microbioom), hormonen en juiste voeding voor een gezonde geest en lichaam is. Van al het goede heb ik een onderbouwde fusie gemaakt wat tot zeer resultaat gerichte trainingen en dus daadwerkelijke resultaten heeft geleid.

Al binnen 5 trainingen voelen mensen zich energieker, sterker en verdwijnen eventuele fysieke klachten. Binnen mijn proces heb ik mij voortdurend laten toetsen door gerenommeerde fysiotherapeuten, manuele artsen, fysiologen en diverse erkende cursussen.

Preventie – Het preventieve vitaliteitsprogramma voor bedrijven – Body & Mind in Balance

Lichaam en Geest “Totale Welzijn”
Body & Mind in Balance

Het is onder andere mijn levensdoel om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen aan een gezond en energiek lichaam door de preventieve trainingen aan bedrijven.  Ik vertel ze over houding, hoe de disbalans in het lichaam op te lossen en vooral nu veel sportscholen worden vergoed door zorgverzekeraars wat ze wel en niet moeten doen op de sportschool, om er zo optimaal gebruik van te kunnen maken zonder dat ze juist eventuele blessures oplopen.

Daarbij laat ik ze zien hoe ze de weerstand hoog houden en stress of een burn-out geen kans geven met effectieve korte simpele meditatie-oefeningen. Zo kan het ziekteverzuim naar mijn idee stukken naar beneden worden gebracht. En dat bespaart veel geld.  Vitale werknemers zijn essentieel voor uw onderneming. Uit Nederlands onderzoek van NOC*NSF blijkt onder andere het volgende:

 • Sportende werknemers presteren beter
 • Toename arbeidsproductiviteit
 • Sportende werknemers kennen een beduidend lager en korter ziekteverzuim.

Samenwerking

Ik hecht veel waarde aan een goed contact en samenwerking met deskundige en toonaangevende orthomanuele artsen, fysiotherapeuten, diverse specialisten, natuurgeneeskundigen en andere personal trainers. Ik vind het van groot belang om in bepaalde gevallen samen te werken met deze partijen.

Behalve de algemene opbouw is het voor mij zeer belangrijk om lichaam en geest in balans te brengen. Dit door middel van het spierstelsel in balans te brengen waardoor het zenuwstelsel meer tot rust te komt, stresshormonen minder worden aangemaakt en uiteindelijk de weerstand behalve juiste voeding ook op deze manier te verhogen.

Hiervoor gebruik ik o.a. een combinatie van meditatie, mindfulness, visualisatie en ademhaling oefeningen.
Ik kijk per training hoe ik behalve het lichaam ook de geest in balans kan brengen.

Ik probeer mensen bij mijn trainingen en coaching zoveel mogelijk een positieve en gezonde lifestyle mee te geven. De weg naar “totaal welzijn”. Ik sta er nog steeds van versteld hoeveel invloed lichaam en geest op elkaar hebben. Stress zorgt voor een slechte weerstand, slecht herstel en stijve spieren. Een pijnlijk lichaam zorgt voor behoorlijk veel stress.

De trainingen zorgen er voor dat de stress afneemt de hormonen meer in balans raken , nekklachten verbeteren of zelfs verdwijnen. En niet onbelangrijk: dat het zelfbeeld enorm verbeterd wordt.  Train met regelmaat: maak trainen, mentale rust, juiste voeding, leven in het moment en plezier deel van je lifestyle om zo “totaal welzijn” te bereiken!

Mijn Missie;

“Onderwijs mensen dusdanig dat ze de juiste kennis en techniek beheersen om zo zelf hun lichaam en geest functioneel sterk en gezond te houden!”

IBOYA TRIZ, PERSONAL TRAINER

Mijn opleidingen en workshops

 • Gecertificeerde Integrale Personal Training van de EHF Academy

 • NASM: internationaal erkende opleiding voor personal training

 • Opleiding tot sportvastencoach

 • Opleiding ortomonuculaire voedingsleer en suppletie

 • Fitvak B [rijkserkende opleiding om topsporters te begeleiden]

 • Diverse workshops trainen, preventie en hersteltraining

 • Fitvak A [rijkserkend fitnessinstructeur]

 • Certificaat Self myofascial Release

 • Certificaat Ultimate Instrument

 • Certificaat Body in movement

 • 10 jaar ballerina “Het Nationale Ballet”

 • 9 jaar Nationale Balletacademie te Amsterdam [HBO-opleiding]

 • Communicatie trainingen

 • Aangesloten bij EREPS – European Register of Exercise Professionals