leefstijlcoaching

Mentale rust

Mindfullness, meditatie en ademhalings oefeningen

Mentale rust is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Als er veel stress is wordt het zenuwstelsel overprikkeld, de hormoonhuishouding raakt uit balans, er ontstaat een verhoogde aanmaak van cortisol met onder andere overgewicht als gevolg (het gevaarlijke buikvet) en de weerstand verlaagt. De gevolgen van een verhoogde aanmaak van cortisol zijn enorm! Mentale rust is dus veel belangrijker dan de meeste mensen denken!

Meditatie oefeningen

Meditatie oefeningen helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen, de weerstand te verhogen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Hoe meer cortisol stresshormoon aangemaakt wordt hoe meer bloedsuikerpieken, hoe meer insuline vetopslaghormoon er nodig is. Daarbij zijn de hoge bloedsuikerspiegels niet bevorderend voor een goede balans in de darmbacterie en kan de slechte darmbacterie gaan overheersen waardoor voedingstoffen onvoldoende worden opgenomen (dus meer (vet)reserves) en belangrijke hormonen onvoldoende aangemaakt kunnen worden.

Meditatie en mindfulness in Amsterdam

Stresspreventie

Stress zorgt ook voor meer verzuring en ontstekingen in het lichaam wat weer een goede basis is voor allerlei aandoeningen. Ademhalingsoefeningen en meditaties voorkomen stress, houden je super slank, geven je meer focus en zelfvertrouwen, Bepaalde vormen van meditatie helpen je om je dromen waar te maken en verhogen je weerstand. Je zal steeds bewuster in het moment leven. Door minder stress te beleven gegenereerd het lichaam beter en werkt meditatie als een natuurlijke verjonging! 

Meditatie en mindfulness in Amsterdam

Mindfulness bewegen

Iboyatraining heeft een nieuwe unieke trainingsvorm ontwikkeld namelijk mindfulness bewegen. Met gebruik van balansballen en langzame bewegingen waarbij je je focust op de detail van de juiste houding en uitvoering, denk aantal Tai chi maar dan met functionele oefeningen die het lichaam ook echt versterken en de coördinatie en balans verbeteren. Met mindfullness bewegen word het zenuwstelsel tot rust gebracht. Je ervaart direct meer mentale rust en een betere focus.

mentale rust met positieve gedachten

De meditatie en ademhaling oefeningen zijn door de korte duur (10 min) makkelijk in een druk leven toe te passen. Veel mensen ervaren binnen 1 week een betere focus meer mentale rust en meer vitaliteit. De meditatie en ademhaling lessen zijn apart te boeken of kunnen geïntegreerd worden in de fysieke trainingen.

Het online leerplatform

Iboyatotalhealth

academy

Integraal Personal Trainer Iboya Triz lanceert haar verdiepende holistische online leerplatform. Integraal werken aan gezond oud worden, vitaliteit en weerstand verhogen wordt steeds populairder aangezien steeds meer mensen begrijpen dat je vitaliteit en optimale gezondheid voor goed resultaat op meerdere vlakken tegelijk wilt aanpakken. Het vak staat nog in de kinderschoenen en het platform speelt in op de snelgroeiende behoefte om te werken aan alle 3 pilaren van vitaliteit: 1) gezonde voeding, 2) effectief bewegen, en 3) mentale rust.

AANBIEDING: Personal training kennismakingspakket

nu ook via Zoom of Skype mogelijk €280.00 incl. BTW uw voordeel €60.
read more