Personal trainer & leefstijl coaching Amsterdam

Personal trainer Amsterdam

Personal trainer te Amsterdam aanpak en werkwijze

Als personal trainer is mijn advies dat de basis van ieder personal training traject gebaseerd zou moeten zijn op pure hoogwaardige voeding en super foods, het creëren van een goed functionerend en energiek lichaam en mentale rust. Bij de personal trainer Iboya in  Amsterdam ontwikkel je dit door:

 • Voedings-advies
 • Het aanleren van een juiste houding
 • Iboya’s eigen core-training voor sneller resultaat
 • Het opheffen van spier-disbalans en blessures
 • Juiste bewegingspatroon en techniek
 • Bewegen met alle spieren tegelijk in alle richtingen
 • Functionele training (periodiek stapsgewijs opbouwend gelang de doelstelling)
 • Mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken
Eerst dienen verkorte spieren weer op hun natuurlijke lengte gebracht worden en verzwakte spieren versterkt te worden door middel van spier uithoudingsvermogen van de “core” (en de stabilisatie-spieren te trainen). Als je dit niet eerst aanpakt zal je lichaam vroeg of laat gaan protesteren in de vorm van o.a. blessures, maar ontstaat er ook mentale stress door overprikkeling van het zenuwstelsel en uiteindelijk verlaging van de weerstand.
Als personal trainer kijk ik naar jouw persoonlijke wensen en doelstellingen waar we stap voor stap voor een duurzaam resultaat naar toe werken.
CONTACT

Intake en fysieke assessment met Iboya personal trainer te Amsterdam

Bij het intake gesprek met de personal trainer in Amsterdam wordt gekeken naar:

 • Medische achtergrond
 • Diverse fysieke metingen en testen
 • Levenstijl en stressmanagement, eventueel aanleren van korte makkelijk toe te passen meditatie-oefeningen
 • Voedingadvies
 • Houding en Bewegings assessment, hoe is de houding, welke spieren zijn verkort, welke verzwakt.

Mocht het nodig zijn dan zal er door de personal trainer ook geadviseerd kunnen worden om via de huisarts doorgestuurd te worden naar een specialist.

AANBIEDING: Personal training Amsterdam kennismakingspakket

nu ook via Zoom of Skype mogelijk €280.00 incl. BTW uw voordeel €60.
read more

Basis inhoud van de personal training lessen

De basis onderdelen van een personal training les om zo een goed functioneel lichaam te ontwikkelen zijn;

 • Fexibiliteit, diverse stretch technieken
 • Warming-up (functioneel), het lichaam gereed maken voor een training
 • Core-training
  In de core bevindt het zwaartepunt waar alle bewegingen beginnen.Een efficiënte werking van de core is behalve de basis ook noodzakelijk om de juiste spierbalans te houden in de gehele bewegingsketen. De core-spieren, (onderrug-, bekken-, heup; bij mijn training speelt de spier die de schouders o.a. naar beneden brengt ook een grote rol bij de core)
 • Balans training
  Balanstraining verbetert de dynamische stabiliteit in de gewrichten en het maakt je bewust van de grenzen van je stabiliteit.
 • Reactive training
  Voor het verbeteren van de prestaties van functionele activiteiten is het van belang dat de spieren in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kracht kunnen genereren. Dit kan alleen worden getraind als de basis van de core sterk genoeg is.
 • Cardio-interval training in form van o.a. S.A.Q
  S.A.Q is het trainen van snelheid, bewegelijkheid en reactie vermogen. Maar ook vormen van roeien en touwtje-springen kunnen hier worden ingezet.
 • Weerstandstraining
  functionele kracht
  Onder functionele kracht verstaan we de mogelijkheid van het neuromusculaire systeem om dynamische, exentrische, isometrische en concentrische spiercontracties te creëren in alle bewegingsvlakken
 • Spieruithoudingsvermogen
  Uiteindelijk wordt er naar gelang de doelstelling met een verantwoorde progressie opgebouwd naar;
  spieropbouw (hypertrofie)
  maximale kracht
  snelkracht (power-training)
  sportspecifiek
  andere diverse doelstellingen
 • Cooling down en stretches

Spierdisbalans test

Voor dat je begint met bewegen of Personal training is het van belang om eerst goed te testen welke spieren verzwakt zijn en welke verkort. Hiermee kunnen we de personal training les nog beter afstemmen en niet alleen verzwakte spieren beter trainen maar ook blessures verhelpen of voorkomen. Een goede internationaal opgeleide personal trainer zal altijd starten met een spierdisbalans test.

Goede houding

Een  goede houding en juiste uitvoering van de oefening is essentieel voor snel en blijvend resultaat. Daarbij zie je er met een goede houding slanker en zelfverzekerder uit.

Core training

Core training is de basis van een sterk functioneel lichaam. Alleen als je een core oefening goed in de juiste positie uitvoert zal je core daadwerkelijk sterker worden.

” Personal trainer Iboya pakt de oorzak aan door al je kleine spiertjes (waar je het bestaan niet van wist) te activeren en je te leren deze te gebruiken. Hierdoor verdwijnen blessures en word je houding verbeterd waardoor je veel meer effect uit de trainingen haalt. Ik zit weer lekker in mijn lijf!!! “

SIMONE BOTMAN mondhygiënist / partner GvMA, bestuurslid NVvP

”  Personal trainer Iboya’s holistische aanpak heeft er voor gezorgd dat ik na een ernstige ziekte mijn energie weer heb kunnen opbouwen. Mijn houding is sterk verbeterd door haar trainingen, de spieren zijn versterkt waardoor mijn (jarenlange) nek- en rugpijnklachten zijn verdwenen. Door haar aandacht voor meditatie en voeding ben ik mentaal en fysiek veel fitter. Een ware gedaantewisseling en een geschenk. Een vakvrouw! “

DR. MARIELLE SONNENBERG, Director HR Strategy & Analytics at Wolters Kluwer

Het online leerplatform

Iboyatotalhealth
academy

Integraal Personal Trainer Iboya Triz lanceert haar verdiepende holistische online leerplatform. Integraal werken aan gezond oud worden, vitaliteit en weerstand verhogen wordt steeds populairder aangezien steeds meer mensen begrijpen dat je vitaliteit en optimale gezondheid voor goed resultaat op meerdere vlakken tegelijk wilt aanpakken. Het vak staat nog in de kinderschoenen en het platform speelt in op de snelgroeiende behoefte om te werken aan alle 3 pilaren van vitaliteit: 1) gezonde voeding, 2) effectief bewegen, en 3) mentale rust.

Totalhealthacademy
Lees meer over Iboyatotalhealthacademy

Met welke doelstellingen kunnen we jou helpen?

Specialiteiten