Personal trainer Amsterdam & leefstijl coaching

Personal trainer Amsterdam

Als personal trainer is het mijn visie dat de basis van ieder personal training traject gebaseerd zou moeten zijn op het creëren van een goed functionerend en energiek lichaam en meer mentale rust.

Holistisch Personal trainer in Amsterdam

Wij werken met een holistische verdiepende aanpak die je bij een gewone personal trainer niet vindt. Optimalisatie van darm, lever en hormoonfuncties is een belangrijke basis voor meer resultaat, mentale rust, energie en natuurlijke regeneratie dus verjonging.

Alleen bij een verdiepende holistische aanpak bereik je sneller je doelstellingen, een mooi gezond, pijnloos, slank lichaam en optimaliseer je direct je algehelen fysieke en mentale gezondheid.

Gezond en fit oud worden en zelfs verjongen door belangrijke lichaamsprocessen te optimaliseren! Bij de holistische personal trainer Iboya in Amsterdam ontwikkel je dit stap voor stap door:

Aanpak personal trainer Amsterdam

De personal trainer zal eerst verkorte spieren weer op hun natuurlijke lengte brengen met stretcher en verzwakte spieren versterken door middel van spier uithoudingsvermogen van de “core” (en de stabilisatie-spieren te trainen). Als je dit niet eerst aanpakt zal je lichaam vroeg of laat gaan protesteren in de vorm van o.a. blessures, maar ontstaat er ook mentale stress door overprikkeling van het zenuwstelsel en uiteindelijk verlaging van de weerstand.

Als personal trainer kijken we eerst naar jouw persoonlijke wensen en doelstellingen waar we stap voor stap voor een duurzaam resultaat naar toe werken tijdens jouw personal training. Daarbij mits gewenst optimaliseren we de belangrijke lichaamsfuncties als darmflora, hormonen en lever functie.

De wetenschap toont de laatste jaren steeds meer aan dat de darmflora essentieel is voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Het blijkt dat goed kunnen afvallen of obesitas en diabetes type 2 ook afhankelijk is van de conditie van de darmen. Een groot deel van de hormoon functie en neurotransmitters is ook afhankelijk van een dat goed in balans is. 90% van de Serotonine productie (gelukshormoon ) vind plaats in de darmen mits de darmflora is balans is. Andersom heeft stress ook een grote invloed op de darmflora en het spijsvertering-systeem.

Intake en fysieke assessment met Iboya personal trainer Amsterdam

Bij het intake gesprek met de vrouwelijke personal trainer Amsterdam wordt gekeken naar:

 • Medische achtergrond
 • Diverse fysieke metingen en testen
 • Levenstijl en stressmanagement, eventueel aanleren van korte makkelijk toe te passen meditatie-oefeningen
 • Voedingadvies
 • Houding en Bewegings assessment, hoe is de houding, welke spieren zijn verkort, welke verzwakt.

Mocht het nodig zijn dan zal er door de personal trainer ook geadviseerd kunnen worden om via de huisarts doorgestuurd te worden naar een specialist.

AANBIEDING: Personal trainer Amsterdam kennismakingspakket

nu ook via Zoom of Skype mogelijk €280.00 incl. BTW uw voordeel €60.
read more

Jouw training van personal trainer Amsterdam Iboya Triz

De basis onderdelen van een personal training les om zo een goed functioneel lichaam te ontwikkelen zijn;

 • Fexibiliteit, diverse stretch technieken
 • Warming-up (functioneel), het lichaam gereed maken voor een training
 • Core-training
  In de core bevindt het zwaartepunt waar alle bewegingen beginnen.Een efficiënte werking van de core is behalve de basis ook noodzakelijk om de juiste spierbalans te houden in de gehele bewegingsketen. De core-spieren, (onderrug-, bekken-, heup; bij mijn training speelt de spier die de schouders o.a. naar beneden brengt ook een grote rol bij de core)
 • Balans training
  Balanstraining verbetert de dynamische stabiliteit in de gewrichten en het maakt je bewust van de grenzen van je stabiliteit.
 • Reactive training
  Voor het verbeteren van de prestaties van functionele activiteiten is het van belang dat de spieren in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kracht kunnen genereren. Dit kan alleen worden getraind als de basis van de core sterk genoeg is.
 • Cardio-interval training in form van o.a. S.A.Q
  S.A.Q is het trainen van snelheid, bewegelijkheid en reactie vermogen. Maar ook vormen van roeien en touwtje-springen kunnen hier worden ingezet.
 • Weerstandstraining
  functionele kracht
  Onder functionele kracht verstaan we de mogelijkheid van het neuromusculaire systeem om dynamische, exentrische, isometrische en concentrische spiercontracties te creëren in alle bewegingsvlakken
 • Spieruithoudingsvermogen
  Uiteindelijk wordt er naar gelang de doelstelling met een verantwoorde progressie opgebouwd naar;
  spieropbouw (hypertrofie)
  maximale kracht
  snelkracht (power-training)
  sportspecifiek
  andere diverse doelstellingen
 • Cooling down en stretches

Spierdisbalans test

Voor dat je begint met bewegen of Personal training is het van belang om eerst goed te testen welke spieren verzwakt zijn en welke verkort. De personal trainer zal dit zorgvuldig testen. Hiermee kunnen we de personal training les nog beter afstemmen en niet alleen verzwakte spieren beter trainen maar ook blessures verhelpen of voorkomen. Een goede internationaal opgeleide personal trainer zal altijd starten met een spier-disbalans test. Daarbij hebben stretch oefeningen een groot effect op het welzijn gevoel.

Goede houding

Een goede houding en juiste uitvoering van de oefening is essentieel voor snel en blijvend resultaat. De personal trainer zal daar dan ook continue op letten. Daarbij zie je er met een goede houding er direct slanker en zelfverzekerder uit. Alleen met een goede houding staan de gewrichten in de juiste positie om betreffende spieren goed zelf aan te kunnen spannen en sneller te kunnen ontwikkelen. Echte snelle resultaten krijg je alleen als je de oefeningen in de juiste houding en met een correcte uitvoering uitvoert.

Core training

Core training is de basis van een sterk functioneel lichaam. Alleen als je een core oefening goed in de juiste positie uitvoert zal je core daadwerkelijk sterker worden. Alle bewegingen starten vanuit de core. Ook om snel te kunnen bewegen en functioneel is een sterke core essentieel. Als personal trainer besteden we hier dan ook veel aandacht aan samen met balansoefeningen.

” Personal trainer Iboya pakt de oorzak aan door al je kleine spiertjes (waar je het bestaan niet van wist) te activeren en je te leren deze te gebruiken. Hierdoor verdwijnen blessures en word je houding verbeterd waardoor je veel meer effect uit de trainingen haalt. Ik zit weer lekker in mijn lijf!!! “

SIMONE BOTMAN mondhygiënist / partner GvMA, bestuurslid NVvP

”  Personal trainer Iboya’s holistische aanpak heeft er voor gezorgd dat ik na een ernstige ziekte mijn energie weer heb kunnen opbouwen. Mijn houding is sterk verbeterd door haar trainingen, de spieren zijn versterkt waardoor mijn (jarenlange) nek- en rugpijnklachten zijn verdwenen. Door haar aandacht voor meditatie en voeding ben ik mentaal en fysiek veel fitter. Een ware gedaantewisseling en een geschenk. Een vakvrouw! “

DR. MARIELLE SONNENBERG, Director HR Strategy & Analytics at Wolters Kluwer

Het online leerplatform

Iboyatotalhealth
academy

Holistisch Personal Trainer Amsterdam Iboya Triz lanceert haar verdiepende holistische online leerplatform. Integraal werken aan gezond oud worden, vitaliteit en weerstand verhogen wordt steeds populairder aangezien steeds meer mensen begrijpen dat je vitaliteit en optimale gezondheid voor goed resultaat op meerdere vlakken tegelijk wilt aanpakken. Het vak staat nog in de kinderschoenen en het platform speelt in op de snelgroeiende behoefte om te werken aan alle 3 pilaren van vitaliteit: 1) gezonde voeding, 2) effectief bewegen, en 3) mentale rust.

Over Iboya – Holistisch personal trainer Amsterdam

Ik ben Iboya Triz, holistisch personal trainer Amsterdam en voormalig ballerina. Mijn leven is drastisch veranderd na een whiplash, herseninfarct en burn-out.

Om uit dit diepe dal weer op te veren ben ik mij uitgebreid bezig gaan houden met wat het écht betekent om vitaal, gelukkig en gezond te zijn. Mijn persoonlijke zoektocht als personal trainer heeft mij gemotiveerd om mijn opgedane kennis en ervaringen voor anderen in te zetten. Ik ben mij gaan specialiseren en heb diverse, nationale en internationaal erkende opleidingen afgerond. En tot op de dag van vandaag blijf ik mij verdiepen en specialiseren, als holistisch personal trainer. Ik ben oprecht, betrokken, gepassioneerd en ervaren.

Ik heb aan den lijve ervaren dat gezondheid verder gaat dan spiertraining of voeding, net zoals dat gelukkig zijn verbonden is met je lichaam. Om écht vitaal, gelukkig en gezond te worden, heb ik als personal trainer Amsterdam een unieke holistische lifestyle coaching methode ontwikkeld – de Iboya Total Health Methode.

Iboya Triz is als personal trainer ambassadeur bij Starfish.health het hoog kwalitatieve platvorm voor gezondheid