Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Mindfullness – Meditatie

Mindfulness en meditatie in Amsterdam

We leven vandaag de dag in een maatschappij waar vrijwel alles draait om snelheid. Heb jij in je dagelijkse werkzaamheden te maken met eindeloze deadlines en voel je dat je langzaam steeds minder energie hebt waardoor er onrust in je lichaam heerst? Mindfulness en meditatie oefeningen door Iboyatraining helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen, de stress te minimaliseren, de weerstand te verhogen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Des te meer cortisol stresshormoon aangemaakt wordt, des te meer bloedsuikerpieken. Dit zorgt tevens voor vetopslag. Door al deze factoren kan een hormoondisbalans (oestrogeendominantie) ontstaan. Daarnaast is een hoge bloedsuikerspiegel niet bevorderlijk voor een goede balans in de darmbacterie. Een gevolg hiervan is dat goede voedingsstoffen minder goed worden opgenomen en belangrijke hormonen onvoldoende aangemaakt kunnen worden. Overheerst de slechte darmbacterie, dan wordt er onder andere ook minder serotonine aangemaakt. Deze stof is heel belangrijk voor het geluksgevoel, maar ook een voorloper van melatonine. Wist je dat een hoge bloedsuikerspiegel ook diabetes in de hand werkt? Kortom, genoeg redenen om je geest op de juiste manier tot rust te brengen.

Verschil mindfulness en meditatie

Hoewel mindfulness en meditatie goed op elkaar aansluiten, mogen ze zeker niet over één kam geschoren worden. Er zit namelijk een wezenlijk verschil tussen deze twee. Met behulp van meditatie neem je afstand van je geest. Je laat je gedachten op dat moment voor wat ze zijn. Op dit moment neem je de tijd om te ontdekken wat er in je omgaat. Meditatie voorkomt stress, zorgt voor een betere focus en geeft zelfvertrouwen. Mindfulness gaat om bewustwording. Je leert bewust te zijn van de wereld om je heen. Hierbij richt je je op het heden, het nu. Gedachten over later schakel je uit. Mindfulness betekent met je volle aandacht bij het moment zijn.

Wat kunnen mindfulness en meditatie oefeningen in Amsterdam voor jou opleveren?

Mindfulness en meditatie oefeningen:

  • Helpen het geluksgevoel te optimaliseren
  • Ondersteunen in belangrijke mate het afvallen
  • Helpen om beter te regenereren
  • Verhogen de weerstand
  • Fungeren als een natuurlijke verjongingsmethode
  • Helpen om beter te focussen en te relativeren
  • Geven je meer zelfvertrouwen en helpen om je dromen waar te maken
  • Helpen om bewust in het moment te leven.

Breng lichaam en geest in balans

Wil jij optimaal in je vel zitten en tot rust komen? Dan is mindfulness en meditatie in Amsterdam zeker iets voor jou. Mensen die zich goed voelen stralen dit uit. Iboyatraining helpt je lichaam en geest in balans te brengen. Is dat niet wat we allemaal wel willen? In de lessen leren we je praktische ademhalingstips, mindfulness en meditaties oefeningen die je direct in de praktijk kan toepassen. Start vandaag met jezelf de kans te geven om deze oefeningen aan te leren en te profiteren van zoveel goede uitwerkingen. Klik hieronder op het contactformulier om je eerste mindfulness en meditatieles in te plannen. Ontvang gratis een E-book met tips over gezonde voeding, mindfulness, ademhaling en meditatie oefeningen.