Hoe helpt testosteron bij afvallen?

Testosteron wordt zowel door mannen als vrouwen aangemaakt en is essentieel om af te kunnen vallen. Helaas zijn er factoren buiten de genetische factoren waardoor de productie van dit belangrijke hormoon niet meer optimaal is. Maar hoe helpt testosteron bij afvallen? In deze blog leg ik uit waarom testosteron bij afvallen essentieel is voor zowel mannen als vrouwen en hoe je jouw testosteron een boost kan geven.

Waarom is een juiste hoeveelheid testosteron belangrijk?

We denken dan aan te lang en te veel aanhoudende stress wat buikvet geeft, de oestrogeenproductie verhoogt en weer de testosteron productie verlaagt. Een te hoog vetpercentage, leverproblemen door bijvoorbeeld te veel alcohol. Alcohol overbelast de lever en verhinderd de afbraak van oude oestrogenen met als gevolg te veel oestrogenen in verhouding met de testosteron levels. Veel vliegen naar het buitenland, onvoldoende herstellende nachtrust en langdurige cardio sessies (langer dan 45 min) verlagen de testosteron levels ook.

Wil je direct de eerste stappen zetten naar de beste versie van jezelf? Download mijn gratis e-book “Gezonde voeding en een goede nachtrust”

Hoe helpt testosteron bij afvallen bij vrouwen en mannen?

Testosteron is van belang voor een gezond libido, de aanmaak van spieren en dus je trainingsresultaat, competitiedrang (verder komen in het leven) en niet onbelangrijk je zelfvertrouwen. Het zorgt er dus eigenlijk voor om beter je angsten te overwinnen en net een stap verder te gaan zodat je je dromen waar kunt maken. Grappig genoeg werkt het ook wel de andere kant op. Gaat het juist goed op je werk en krijg je een promotie naar een leidinggevende functie dan kan deze positieve gemoedtoestand vol zelfvertrouwen je testosteron ook wat boosten is gebleken uit onderzoek.

Wist je dat testosteron je helpt om je goed te kunnen oriënteren? Mannen zijn beter in zich te oriënteren mede of voornamelijk omdat ze meer testosteron hebben dan vrouwen. Mijn oriëntatie als vrouw moet ik eerlijk bekennen is dramatisch, “leven Googlemaps”, dat scheelt een hoop frustratie en dus minder aanmaak van het stresshormoon cortisol!  Dus Googlemaps draagt bij mij mede bij aan een slanker bestaan;).

Hoe zorg je voor optimale testosteron levels?

Om testosteron aan te maken heb je ook voldoende cholesterol en zink nodig. Dus een goed uitgebalanceerd voedingspatroon is essentieel. Om voldoende testosteron aan te kunnen maken wil je voldoende gezonde verzadigde vetten tot je nemen. Een vetvrij dieet is echt ongezond! Verzadigde vetten zijn belangrijk voor de productie van hormonen en dus ook testosteron. Zorg voor een gezond vetpercentage, hoe meer (buik) vet hoe meer vrouwelijk hormoon en minders testosteron er wordt aangemaakt.

Ik vertelde al dat stress je testosteron levels verlaagt dus wil je echt je stresslevels verlagen door aan je mentale rust te werken. Mediteren dus! Korte meditaties van 10 minuten per dag is al voldoende.

Je kunt de korte zitmeditatie gratis downloaden net als het gratis E-book gezonde voeding en gezonde nachtrust. Een gezonde nachtrust is niet alleen van belang om goed te kunnen regenereren maar ook om voldoende testosteron te kunnen produceren.

Zo geef je jouw testosteron een boost

Korte intensieve krachttraining en explosieve korte intervaltraining geeft je testosteron ook een boost! Dus work that body waarbij je niet alleen meer testosteron aanmaakt en dus je sexdrive verhoogt maar je lichaam ook mooier en sexyer van uit gaat zien.

En laten we eerlijk zijn wie wil er nou niet de beste versie van zichzelf worden mede door een mooier strakker lijf?

Ik kan jou helpen dit te bereiken. Wacht niet langer en zet nu de eerste stap. Er zijn zoveel excuses en redenen die je mogelijk tegenhouden. Dat is helemaal niet nodig, ik ga jou helpen om de beste versie van jezelf te worden, je hoeft het namelijk niet alleen te doen.

Plan nu je gratis intake zodat ik jouw kan vertellen hoe je jouw perfecte lichaam kan bereiken en welke aanpak het beste bij je past, of dat nu is met mijn exclusieve VIP Pakket of dat je het zelf doet met de online academy.

Meld je aan voor de Iboya TotalHealthAcademy

totalhealthacademy

√ Leer kort en effectief bewegen
√ Optimaliseer je voeding, vitaliteit, en verjong
√ Creëer mentale rust en optimaliseer je focus