Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Bewegingsanalyse – spierdisbalans

Bewegingsanalyse

Door diverse testen te doen kunnen we zien welke natuurlijke bewegingen niet optimaal verlopen. We gaan specifiek kijken welke spieren verkort zijn en welke verzwakt en brengen dit nauwkeurig in kaart. Daarna wordt het trainingsprogramma ontwikkeld waarbij we behalve de gewenste doelstellingen ook de verzwakte spieren versterken en de verkorte spieren weer op lengte brengen, zodat de trainingen nog effectiever zullen zijn.

Pak je dit niet van tevoren aan, dan zal je lichaam vroeg of laat gaan protesteren in de vorm van blessures, of zelfs mentale stress door overprikkeling van het zenuwstelsel. Uiteindelijk kan dat leiden tot een verlaging van de weerstand en minder trainingsresultaat.

Houdingscorrectie en het belang van een juiste lichaamshouding

Het verschil van mensen met een juiste houding of slechte houding is heel goed zichtbaar. Daarbij heeft het ook invloed op hoe je bij mensen overkomt en hoe jij jezelf voelt.

In mijn praktijk bij de eerste ontmoeting of bij workshops laat ik zien hoe mijn lijf verandert als ik verschillende onjuiste houdingen aanneem. Mensen geloven niet dat ik ineens best een bol buikje en hangborsten heb en zo dus onzeker en suf overkom bij een onjuiste houding. Bij de juiste lichaamshouding ben ik ineens een zelfverzekerde, gezonde, krachtige vrouw met een mooi strak lijf.

In mijn praktijk zie ik klanten al na een paar lessen een mooier lijf krijgen, en dat is alleen nog maar omdat ze geleerd hebben in de juiste houding te staan. En dat motiveert enorm als je er al na een paar lessen stukken mooier en zelfverzekerder uitziet.

Dat gezegd te hebben, zijn er nog belangrijkere dingen waar je bij stil wilt staan als je een slechte lichaamshouding hebt. Er kunnen namelijk uiteindelijk ook pijnlijke blessures ontstaan als je te lang wacht met de juiste houdingscorrectie.

Als voormalig ballerina van Het Nationale Ballet ben ik goed in houdingscorrectie en een juiste houding aanleren.

In de praktijk zie ik helaas nog te veel mensen die ondanks dat ze naar houdingsspecialisten als mensendieck, personal trainers, pilatesdocenten of fysiotherapeuten zijn geweest nog steeds geen juiste houding en juiste uitvoering van oefeningen hebben en daarbij nog steeds ook de klachten hiervan ervaren.

Een juiste houding is een vak apart waarbij erg veel praktijkervaring voor nodig is. Een opleiding voor het aanleren van de juiste lichaamshouding maakt nog niet dat de volger ervan deze ook goed kan aanleren en zelf voldoende ervaring hierin heeft.

    Wat is het belang van een goede lichaamshouding:

  • Een juiste positie van de gewrichten verhoogt de belastbaarheid.
  • Spieren zijn in de optimale positie om aan te spannen en te ontwikkelen.
  • Er ontstaat een optimale effectiviteit tijdens de training.
  • Het voorkomt blessures en het verergeren van blessures en stress op het zenuwstelsel.
  • Je ziet er direct zichtbaar beter en slanker uit en maakt het verschil tussen een goede of slechte training.

Na dat de juiste houding is aangeleerd, is het van belang om de bewegingen of oefeningen ook op de juiste manier aan te leren en uit te voeren.

Het aanleren van juiste houding, techniek en een juist bewegingspatroon maakt HET verschil tussen een goede of slechte training! De resultaten zullen direct vele malen groter zijn. Of dit nu afvallen, gespierder worden is of als je van een hardnekkige blessure af wilt komen. Dit vormt dan ook de basis en het succes van mijn trainingen.

Wil jij het verschil binnen 1 les direct ervaren? Maak dan nu een afspraak bij Iboya!