Burn-out

Stop burn-out en onnodige stress!

Mijn specialisme is burn-out en stress integraal aanpakken. Ik zie al jaren dat er steeds meer jonge mensen burn-outs krijgen. Zie onderstaande gegevens voor de schrikbarende getallen van burn-outs en stress gerelateerde klachten bij jongeren:

– 33% stress gerelateerd langdurig verzuim 25-34 jarigen
– stress voornaamste verzuimoorzaak bij werknemers tot 35 jaar (rond 2000 piek bij 35-44 jaar)
– stress = gemiddeld 180 dagen thuis
– 100.000 burn-out gevallen per jaar onder jongeren

Bron: ArboNed (1 november 2016)

Uit een persbericht van ArboNed blijkt dat het aantal burn-out gevallen stijgt. En als men uitvalt, dan valt men ook veel langer uit. De gemiddelde verzuimduur door stress is in het jaar 2015-2016 gestegen ten opzichte van 2014-2015. Ook Nieuwsuur heeft onderzoek gedaan naar burn-outs onder jongeren. Volgens Catelijne Joling, directeur van het Kenniscentrum van ArboNed, is het probleem groter dan ooit: “Maar liefst 52 procent van al het werkverzuim onder alle jongeren komt momenteel door te veel werkstress. Dit zagen we de afgelopen jaren al aankomen en het aantal gaat alleen maar groter worden als we niets doen.” Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt en flexibilisering zegt zelfs hierover: “Uiteindelijk zal de hele Nederlandse economie er last van hebben.” Dit zijn alarmerende conclusies. Het is dus van belang om burn-outs op tijd te herkennen en aan te pakken.

Burn-out aanpakken op een integrale manier

Ik ben nu een concept op de markt aan het brengen om bij bedrijven burn-outs en stress aan te pakken. Helaas sluiten nog veel bedrijven hun ogen voor deze sluipende en slopende aandoening; ondanks dat onderzoeken hebben aangetoond dat burn-outs serieuze problemen zijn. Met een integrale aanpak zijn mensen weer snel op de been en voorkom je onnodige stress en burn-outs. Een burn-out is heftiger dan je denkt: het beïnvloedt je hele (sociale) leven en je humeur en put je hele lichaam uit met als gevolg talloze vage klachten! Stop dit nu en stel me eventueel voor bij je bedrijf of kom zelf langs om met minimale kosten dit grote probleem integraal en echt vanuit de kern aan te pakken!

Zelf heb ik in het verleden na een ernstige herseninfarct een burn-out gekregen. Ik kwam erachter dat er te veel eilandjes waren waardoor mijn burn-out niet effectief aangepakt kon worden. Hierna heb ik diverse studies gevolgd en mijn eigen burn-out effectief aangepakt en ik herstelde dan ook in 3 maanden. Ook vele klanten heb ik geholpen om in 3 maanden uit een burn-out te komen en tools aangeleerd hoe ze deze kunnen voorkomen. Dat start ook bij de kennis waar de valkuilen liggen en hoe deze burn-out sluipend kan ontstaan.
Alleen met een integrale benadering, optimalisatie microbioom, stimulatie van de Nervus Vagus, pure voeding, neurotransmitters en hormonen in balans brengen, juiste vorm van beweging, mentale rust en lifestyle aanpassing kun je een burn-out optimaal aanpakken.

Wacht niet te lang en pak dit nu echt goed aan.

Deel dit bericht, kies je platform!