Gezonde voedingstips van Iboya Triz

iboya training

Wanneer nieuwe klanten mij om hulp vragen om bijvoorbeeld af te vallen of fitter te worden, vraag ik altijd “hoe ziet je voedingspatroon eruit” .”Vrij gezond “ zeggen de meeste dan. 3 tot 5 dagen houden ze hun voeding bij en wat blijkt…. Toch iets minder gezond dan zij dachten. Daarom wat gezonde voedingstips voor iedere maaltijd.

Ontbijt :

Zorg dat je ontbijt de grootste maaltijd is, dit zorgt voor een hoger metabolisme (dat is je vetverbranding gedurende dag). Eet bijvoorbeeld  havermout met havermelk of amandelmelk (liefst glutenvrij), of volle yoghurt met bijvoorbeeld zaden, noten, chia zaad, rood fruit, of een omelet met groenten, bijvoorbeeld soepgroenten, ui, en zalm. Zelf neem ik altijd iedere dag een glas greens of een smoothie met greens erin om mijn lichaam basis te houden.Je wil bij iedere maaltijd iets van groenten hebben. Probeer ook eens boekweitpannenkoekjes met zalm, avocado, alfalfa, humus, etc. In de Iboyatotalhealthacademy vind je een receptenboek met heerlijke snelle recepten die ook je darmen optimaliseren, je lever ondersteunen en je hormonen in balans brengen.

Tussendoortje :

Wetenschappelijk is het aangetoond dat het beter voor het regeneratie proces(verjongingsproces)  is om 16 uur niet te eten.Bijvoorbeeld 16 uur tussen je avondeten en ontbijt en om geen tussendoortjes te nemen. Dit noemen we een vorm van intermittend vasten. Ik zelf ben hier erg een voorstander van ook om wat af te vallen maar alleen als je met de 2 maaltijden die je neemt voldoende vitaminen en mineralen kan binnenkrijgen.

Eet als je echt enorme trek hebt gezonde tussendoortjes, zoals een gekookt eitje, een halve avocado, of snack groente zoals mini komkommers, noten of fruit. Pas op met te veel fruit. Fruit veroorzaakt namelijk een hoge bloedsuikerspiegel, wat tegen kan werken tijdens het afvallen. Meng fruit dan ook altijd met noten of groenten of eiwitten zodat de fruitsuikers minder snel worden opgenomen. Ik neem fruit altijd door mijn smoothie met veel groenten en gezonde vetten als lijnzaad.

Lunch :

Zorg ervoor dat je ook bij de lunch rauwkost of groenten eet. Eet niet teveel geraffineerde koolhydraten zoals brood. Brood is namelijk een echte dikmaker, ik zal hierover meer vertellen in een andere blog. Het is beter om langzame, natuurlijke koolhydraten te eten, zoals kikkererwten, linzen, quinoasalade, tonijnsalade, kipsalade, rijstwafel met bijvoorbeeld avocado, kipfilet, zongedroogde tomaten of geitenkaas.

Avondeten :

Eet voornamelijk eiwitten en groenten; kip, rundvlees met mate, vis vooral de kleine vissoorten (bevatten minder zware metalen).

Probeer 4 dagen per week achterelkaar geen dierlijke producten te eten om je lichaam iets te detoxen. drink deze dagen ook geen alcohol en eet geen geraffineerd of gemanipuleerd voedsel  maar zo puur mogelijk..Drink en eet ook niet uit plastic of uit blik.

Verder heb je ook zeer zeker vetten nodig. Bijvoorbeeld om belangrijke stoffen te kunnen opnemen en o.a hormonen aan te maken. Een vetvrij dieet is zeer ongezond. Zorg dus dat je maaltijden altijd een klein beetje vet bevatten. De juiste vetten zorgen ook weer voor een hogere vetvebranding. Het zijn snelle suikers zoals frisdrank en geraffineerde koolhydraten waar je dik en moe van wordt.

Tenslotte is het goed langzaam te eten en je eten goed te kauwen, zodat je enzymen kunt aanmaken die helpen om de goede voedingsstoffen goed op te nemen. Dan is het nog belangrijk om te weten dat hoe gezond je ook eet als je darmen niet optimaal functioneren. zal je voedingstoffen niet goed kunnen opnemen en dus ook niet effectief kunnen afvallen en fitter kunnen worden.

Wil je echt leren om slimmer en gezonder te eten waarbij je nog steeds af en toe kan zondigen en toch je streefgewicht kan bereiken? En ook alles leren hoe je je darmen en hormonen optimaliseert en je lever ondersteund? Dan is de iboyatotalhealthacademy zeker iets voor jouw. hier leer je ook je stress te minimaliseren en effectief kort te bewegen vanuit je eigen huis of locatie naar wens.

Iboyatotalhealthacademy

Geniet van het moment en focus op de positieve kant van het leven!

Iboya

Deel dit bericht, kies je platform!