boost je testosteron

Echt goed afvallen? Boost je testosteron, voor zowel mannen en vrouwen van groot belang!

Waarom is een juiste hoeveelheid testosteron belangrijk?

Testosteron wordt zowel door mannen als vrouwen aangemaakt en is essentieel om af te kunnen vallen. Helaas zijn er factoren buiten de genetische factoren waardoor de productie van dit belangrijke hormoon niet meer optimaal is.

We denken dan aan te lang en te veel aanhoudende stress wat buikvet geeft, de oestrogeenproductie verhoogt en weer de testosteron productie verlaagt. Een te hoog vetpercentage, leverproblemen door bijvoorbeeld te veel alcohol. Alcohol overbelast de lever en verhinderd de afbraak van oude oestrogenen met als gevolg te veel oestrogenen in verhouding met de testosteron levels. Veel vliegen naar het buitenland, onvoldoende herstellende nachtrust en langdurige cardio sessies (langer dan 45 min) verlagen de testosteron levels ook.

boost je testosteron

Testosteron is van belang voor een gezond libido, de aanmaak van spieren en dus je trainingsresultaat, competitiedrang (verder komen in het leven) en niet onbelangrijk je zelfvertrouwen. Het zorgt er dus eigenlijk voor om beter je angsten te overwinnen en net een stap verder te gaan zodat je je dromen waar kunt maken. Grappig genoeg werkt het ook wel de andere kant op. Gaat het juist goed op je werk en krijg je een promotie naar een leidinggevende functie dan kan deze positieve gemoedtoestand vol zelfvertrouwen je testosteron ook wat boosten is gebleken uit onderzoek.

Wist je dat testosteron je helpt om je goed te kunnen oriënteren? Mannen zijn beter in zich te oriënteren mede of voornamelijk omdat ze meer testosteron hebben dan vrouwen. Mijn oriëntatie als vrouw moet ik eerlijk bekennen is dramatisch, “leven Googlemaps”, dat scheelt een hoop frustratie en dus minder aanmaak van het stresshormoon cortisol!  Dus Googlemaps draagt bij mij mede bij aan een slanker bestaan;).

Hoe zorg je voor optimale testosteron levels.

Om testosteron aan te maken heb je ook voldoende cholesterol en zink nodig. Dus een goed uitgebalanceerd voedingspatroon is essentieel. Om voldoende testosteron aan te kunnen maken wil je voldoende gezonde verzadigde vetten tot je nemen. Een vetvrij dieet is echt ongezond! Verzadigde vetten zijn belangrijk voor de productie van hormonen en dus ook testosteron. Zorg voor een gezond vetpercentage, hoe meer (buik) vet hoe meer vrouwelijk hormoon en minders testosteron er wordt aangemaakt. Ik vertelde al dat stress je testosteron levels verlaagt dus wil je echt je stresslevels verlagen door aan je mentale rust te werken. Mediteren dus! Korte meditaties van 10 minuten per dag is al voldoende! Je kunt de korte zitmeditatie gratis downloaden van mijn website net als het gratis E-book gezonde voeding en gezonde nachtrust. Een gezonde nachtrust is niet alleen van belang om goed te kunnen regenereren maar ook om voldoende testosteron te kunnen produceren.

Korte intensieve krachttraining en explosieve korte intervaltraining geeft je testosteron ook een boost! Dus work that body waarbij je niet alleen meer testosteron aanmaakt en dus je sexdrive verhoogt maar je lichaam ook mooier en sexyer van uit gaat zien! En laten we eerlijk zijn wie wil er nou niet de beste versie van zichzelf worden mede door een mooier strakker lijf?

Geniet van de dag! Zet negativiteit om in positiviteit!

Door Iboya Triz

-Integraal (holistisch) Personal trainer Amsterdam-

Deel dit bericht, kies je platform!