Hoe ziek word jij van corona?

Hoe ziek wordt jij van Corona? Tips om je risico's te verlagen.

Er gaan veel discussies de ronde over of corona de oorzaak van ernstig ziek en zelfs overleiden is of onderliggende ziekte.

Niets is zwart wit en natuurlijk is het de combinatie van beide factoren samen.

Of we corona wel of niet krijgen daar hebben we onvoldoende controle over ook al zijn we voorzichtig omdat het zo besmettelijk is en het onrealistisch is om jezelf op te sluiten. Daarbij als je gezond bent en geen onderliggende klachten hebt is de kans nihil dat je ernstig ziek wordt of zelfs overlijd.

Waar we wel controle over hebben is onze algehele gezondheid die bepaald of corona en onderliggende ziektes in grote maten vrij spel krijgen.

De mate van de ontstekingen in de longen is ook afhankelijk van de algehele gezondheid en zuurtegraat van het lichaam.

Bij mensen met te veel vetweefsel, stress, lekkende darm en een ongezond voedingspatroon wordt de zuurtegraad te hoog waardoor er nog meer laaggradige ontstekingen door het gehele lichaam ontstaan en dus ergere longontsteking, reuma achtige aandoeningen en een perfecte basis voor ziektes en diverse aandoeningen.

Veel groenten tot je nemen ontzuurt het lichaam. Omega 3 werkt ontsteking remmend terwijl teveel omega 6 en 9, alcohol, stress en suikers juist ontstekingbevorderend werkt.

Daarom worden mensen met overgewicht en een slecht ontsteking bevorderend voedingspatroon en langdurige stress nog zieker van corona. En is het risico op overlijden in combinatie met corona dus groter.

Dus hoe ongezonder je bent (verzuurd door ongezonde levensstijl en stress) hoe groter de ontstekingen zullen zijn hoe groter het risico op complicaties, blijvende beschadiging en overlijden.

Daarom hameren ze nu op een gezonde levensstijl.

Als je bij iedere maaltijd veel groenten eet, voldoende ontstekingsremmende omega 3 vetzuren en kruiden als kurkuma, je stresslevel verlaagt, je darmflora en dus je weerstand optimaliseert kom je echt al een eind. Zelfs met onderliggende aandoeningen kun je de risico’s verlagen.

Dus een gezonde levensstijl heeft wel degelijk in iedere situatie een positief effect.

Doe je mee met de challenge om aan een gezonde levensstijl te werken en je risico’s op blijvende schade of zelfs overlijden te verlagen?

Bel 0626058512 voor een oriënterend gesprek of vul het contactformulier in.

Neem je leven zo veel mogelijk in eigen handen. Ik geef je alle tools die je nodig hebt om zo gezond en fit mogelijk je leven te leiden.

Deel dit bericht, kies je platform!