De weg naar vitaliteit en goede weerstand

De weg naar vitaliteit en goede weerstand

Wat is de meest effectieve weg naar een vitaler lichaam met goede weerstand? Wat verstaan we eigenlijk onder vitaliteit?

Dit kan verschillen per persoon maar over het algemeen praten we dan over ruim voldoende energie hebben, een goede weerstand, een hoge doses aan levenslust, libido en een energiek, gezond en soepel lijf met ruim voldoende mentale veerkracht.

Hoe bereiken we vitaliteit?

Om de weg naar meer vitaliteit te kunnen begrijpen dienen we eerst te kijken welke factoren direct of indirect in verband staan met vitaliteit.

Om vitaler te worden, je weerstand te verhogen en meer energie te krijgen en een gezond en soepel lijf te krijgen, dien je een totaalaanpak te hanteren. Door je leefstijl aan te passen op het gebied van gezonde voeding, effectief bewegen, en mentale rust.

Dat is wat we al weten en wat iedereen al roept.

Wat bijna niemand weet, is dat je dit alleen maar goed en snel kan bereiken, als je nog verder gaat en kijkt naar hoe optimaliseer je belangrijke lichaamsfuncties zoals je darmen, hormonen, het ontgifting proces, vetverbrandingsproces, immuunsysteem, het neurologisch systeem, neurotransmitters en je leverfunctie.

Train kort en effectief

En zeker niet onbelangrijk, hoe train je effectief en hoe help je mee om je lichaamsfuncties in balans te brengen, in de plaats van deze te overbelasten door bijvoorbeeld verkeerd uitgevoerde, te zware en te lange trainingen.

Verlaag je stress en verhoog je weerstand

Daarbij is het van groot belang om ervoor te zorgen dat stress en onvoldoende rust, niet je lichaam uit balans brengt wat resulteert in een drastische verlaging van je weerstand.

Om echt vitaal te worden en je weerstand te verhogen wil je dus weten hoe je met voeding, je darmen, je hormonen, neurotransmitters en lever kan optimaliseren en in balans kunt brengen.

Optimaliseer basis lichaamsfuncties

Daarbij is het van groot belang om ervoor te zorgen dat stress en onvoldoende rust, niet je lichaam uit balans brengt wat resulteert in een drastische verlaging van je weerstand.

Om echt vitaal te worden en je weerstand te verhogen wil je dus weten hoe je met voeding, je darmen, je hormonen, neurotransmitters en lever kan optimaliseren en in balans kunt brengen.

Creëer mentale rust

Mentale rust wordt door vele nog steeds niet serieus genomen, niet alleen omdat ze de noodzaak er niet van inzien maar ook omdat men niet echt heeft ervaren en realiseert dat 10 minuten mediteren de basis is van vitaliteit en een gezond fysiek en mentaal lichaam.

Daarbij verhoogt het de focus zo enorm dat werkzaamheden vele male productiever verlopen. En niet onbelangrijk, als je de korte meditatie afsluit met een visualisatie van jouw ideale leven, dan komen dingen die je graag wilt grotendeels daadwerkelijk op je pad. Je non-verbale communicatie zal veel meer zelfvertrouwen uitstralen wat essentieel is om je doelen te bereiken. Genoeg redenen om hier 10 minuten per dag tijd aan te besteden.

Nu we weten welke functies van groot belang zijn om te optimaliseren, wil je ook weten welke factoren deze functies ernstig ondermijnen om je blijvend vitaal te voelen en meer geluksgevoel te kunnen ervaren.

Wist je trouwens dat 80% van jouw geluksgevoel afhankelijk is van de conditie van je darmen?

Een gezond lijf met meer mentale weerbaarheid en een sterk immuunsysteem begint met gezonde, goed functionerende darmen.

Wat te vermeiden?

Even terug naar de lijst van een paar voorbeelden die belangrijke basisfuncties uit balans brengen.

 • Stress
 • Snelle suikers natuurlijke en onnatuurlijke suikers
 • Alcohol,
 • Geraffineerd voedsel, tarwe en melkproducten (van de koe)
 • Medicatie en antibiotica
 • Slechte nachtrust
 • Te zware en lange workouts of geen beweging
 • Giftige omgevingsfactoren

Juiste aanpak

Wat je je dan nu waarschijnlijk af zal vragen: Wat is dan wel de juiste en meest effectiefste weg naar vitaliteit en mentale weerbaarheid?

 1. Korte meditatie en ademhaling oefeningen die mentale rust geven
 2. Een goede kwalitatieve regenererende nachtrust
 3. Darmen voorzien van voeding die optimaliserend werkt
 4. Voeding die de hormonen in balans brengt
 5. Voeding die de leverfunctie ondersteunen
 6. Het endorfine systeem herstellen. Voeding die neurotransmitters die onze gemoedtoestand beïnvloeden in balans brengt
 7. Voeding dat energie geeft en geen energie kost
 8. Workouts die het immuunsysteem versterken, stresshormoon cortisol laag houden, hormonen positief beïnvloeden en de nachtrust niet verstoren.

Waarschijnlijk had je al ervaren dat gewoon gezond eten, voldoende bewegen en je rust pakken niet echt volstaan.

Maar hoe dan? En daar heb ik toch allemaal geen tijd voor?

En voor die 2 vragen heb ik jaren gestudeerd om erachter te komen hoe je dat wel op een simpele manier kan toepassen in je dagelijks leven. En ik kan je vertellen dat is me echt gelukt. Als ik het kan, kan jij het ook mits je natuurlijk ook echt wilt en jezelf ertoe kan zetten. Je zult al snel resultaat merken en dat zal je ongetwijfeld motiveren om er mee door te gaan. Ik ben nu 50 en voel me niet alleen fitter dan ooit maar ook zie ik er beter uit bruis ik van positiviteit en levensenergie. Ik ben beter gefocust en succesvoller in mijn droombaan en leef dus mijn droomleven. Geen gein.

Wie wil dat nu niet? Gek genoeg blijven veel mensen zichzelf saboteren terwijl de stappen echt niet groot zijn.

Gun jezelf een vitaal leven met meer geluk en energie en kijk even naar de iboyatotalhealthacademy.nl die je stap voor stap helpt om fysiek en mentaal gezonder en vitaler te worden. Wil je me hier liever over spreken en dat we een traject op maat starten dan kan dat ook.

Bel me om een afspraak in te plannen via Zoom of skype: 0626058512.

Klik hier voor de tijdelijke 65% korting actie voor de iboyaonlinehealthacademy.nl

Kijk hier de uitgebreide gratis video vitaliteit optimaliseren.

Deel dit bericht, kies je platform!