Gezonde recepten en effectief afvallen de 8 weken challenge

Gezonde recepten

Gezonde recepten, afvallen?

Opzoek naar gezonde recepten voor een gezond ontbijt, gezonde lunch en gezond avondeten en wil je ook wat afvallen?
Dat kan maar wat is de weg naar een stabiel gewicht en slank energiek lichaam? Maar wat is eigenlijk gezond eten?

Voor je op zoek gaat naar gezonde recepten laat me je helpen om een beter beeld te geven van wat gezonde voeding is en wat dat voor je kan betekenen.
Je wordt tegenwoordig doodgegooid met zogenaamde populaire voeding goeroes die zonder opleiding beweren gezonde recepten te presenteren. Als je dan de recepten goed bestudeerd zit het bomvol (natuurlijke) suikers en voedingstoffen die niet bevorderlijk zijn voor jouw gemoedstoestand en je hormoonbalans of darmflora. En als deze uit balans raken sla je toch best wel de plank mis.

Vaak denken mensen dat ze gezond eten maar als ik dan vraag wat ze eten dan zit dat nog bordenvol vol met voeding dat geen energie geeft maar kost. Onrust in het hoofd veroorzaakt en ook weer een belasting is voor de darmen en de hormonen.

Darmen en prikkelbare darmsyndroom

Mensen belasten onbewust de darmen door bijvoorbeeld tarwe producten waardoor voedingstoffen niet goed opgenomen kunnen worden. We zien steeds vaker klachten als prikkelbare darm syndroom. Prikkelbare darm syndroom of spastisch colon is een darmstoornis waarbij de bewegelijkheid van het darmstelsel is verstoord. Klachten zijn stekende en zeurende pijn in de buik, constipatie of diarree, boeren laten en winderigheid.

Vaak wordt de diagnose PDS gesteld terwijl er vaak veel meer aan de hand is. Denk aan te weinig spijsverteringen enzymen of veel voorkomende voedselallergieën of intolerantie voor tarwe en melkproducten. Daar moet ik wel bij vermelden dat vandaag de dag de tarwe zo gemanipuleerd is om sneller te groeien dat het hierdoor de darmslijmlaag beschadigt wat een lekkende darm als gevolg kan hebben. Hierdoor kunnen weer laaggradige ontstekingen ontstaan in het lichaam zoals reumatische klachten, spierpijn zonder reden maar ook voedselallergieën en vage vermoeidheid.

Veel mensen hebben niet door dat ze verzurend eten wat ook weer laaggradige ontstekingen teweegbrengt. Gezonde recepten met veel vezels, glutenvrije graanvervangers en ontzurende voedingstoffen kunnen klachten als prikkelbare darm syndroom zo goed als volledig verhelpen of drastisch verminderen. Lees hier meer over glutenvrije producten.

Hormonen uit balans

Stress, meditatie en mindfulness oefeningen

Maar dan ben je er nog niet, het verminderen van stress is essentieel. Stress is een grote oorzaak waardoor hormonen uit balans worden gebracht. Het zorgt voor meer vetopslag en zet testosteron om in het vrouwelijke hormoon oestrogeen en zorgt dus weer voor een oestrogeen dominantie. Dit is overigens ook een rede waarom spieropbouw wordt bemoeilijkt. Stress zorgt daarbij voor verhoogde cortisol levels in het bloed waardoor er meer insuline nodig is. Insuline is een vetopslaghormoon. Stress heeft niet alleen effect op een minder werkende spijsvertering en kan diverse spijsverteringsproblemen veroorzaken. Een natuurlijk stofje dat de stress kan doen afnemen en de cortisol levels kan verlagen is oxytocine.  Dit stofje komt vrij bij knuffelen en seks. Dit wordt ook vaak het knuffelhormoon genoemd. Dus heb je stress ga dan lekker knuffelen en seksen! De voedingstof Maca kan ook helpen om de stresslevels te verlagen. Je kunt verschillende stappen ondernemen om meer mentale rust in te bouwen.  Meditatie en mindfulness oefeningen en wandelen in de natuur zorgt ook voor meer mentale rust. Download hier gratis de MP3 zitmeditatie.

Darmen en prikkelbare darm syndrome

Hormonen, oxytocine, oestrogeen, testosteron, progesteron en hormonale disbalans

Bepaalde voedingstoffen kunnen hormonen in balans of juist uit balans gooien.

De meest bekende hormonale disbalans is een oestrogeen dominantie. Hierbij is er in verhouding tot progesteron er te veel oestrogeen aanwezig in het lichaam. Bij een oestrogeen dominantie zien we meer vocht en vetophoping bij de heupen, billen en bovenbenen. Maar klachten als stemmingswisselingen, gespannen borsten en hoofdpijn komen vaak voor. Oorzaken zijn veelal stress, alcoholgebruik en een fout voedingspatroon. Deze klachten zijn vaak simpel op te lossen door een hormoonbalansdieet met gezonde recepten die het afvallen vermakelijke. Lees hier mijn tips voor afvallen.

Gezonde recepten afvallen

Gezonde recepten

 

Gezonde recepten met bepaalde voedingstoffen kunnen dus wel degelijk helpen om darmen en lever en diverse andere lichaam functies in balans te brengen.

Bij Iboyatraining is een receptenboek ontwikkeld dat de darm, lever en hormoon functies optimaliseert en diverse bovengenoemde klachten verhelpt. De gezonde recepten bevatten geen tarwe producten, gluten of melkproducten en helpt om niet alleen meer energie te krijgen maar om zelfs beter te regenereren en dus te verjongen. Daarbij helpt het om je lichaam met voeding stap voor stap te detoxen en wordt het afvallen op een gezonde manier bespoedigt.

Vitaal & slank 8 weken challenge, normaal €295,- nu voor slechts €98,95

 

Ik heb mezelf dit keer echt overtroffen; ik denk niet dat er in de wereld een receptenboek bestaat met recepten die je darmen, hormonen en lever tegelijkertijd optimaliseert.

Het is een receptenboek met als basis om echt effectief te kunnen afvallen, vitaler te worden maar ook om meer mentale rust te realiseren. Waarom mentale rust? Omdat er geen voedingsstoffen meer in de recepten voorkomen die je neurotransmitters uit balans kunnen brengen. Met andere woorden, de onrust in je hoofd wordt niet meer onnodig ‘getriggerd’ door stoffen die dat wel doen. Dus minder eetbuien, onrust, maar ook minder last van eventuele aandoeningen als ADHD, ADD, autisme, stress en angstaanvallen.

Wil jij ook effectief afvallen? Start dan vandaag nog met de 8 weken challenge en wordt vitaler en slanker waarbij darmen, lever en hormoonfuncties worden geoptimaliseerd. De basis voor een gezond, vitaal lichaam en een gelukkiger staat van zijn met meer mentale rust. Beweeg Iedere dag kort effectief, leer de ademhaling oefening voor mentale rust, stretches om blessures te voorkomen, en verhoog je weerstand met de uitgebreide video van 45 minuten. Het is het meest all-round holistisch slank en vitaal programma van dit moment.

Dit 8 weekse slank en vitaal programma bevat;

  • Wereldwijd uniek slank en vitaal receptenboek

  • Video weerstand optimaliseren

  • Video stretches

  • Video core-training

  • Video cardio training

  • Video ademhaling oefening

  • Online groep coaching vraag en antwoord 2x pw