Geveld door een heftige griep, vermoeidheid en vage klachten?

vrouwen griep

BOOST JE WEERSTAND!

We kunnen er niet omheen vrienden, klanten en familie worden afgelopen maanden en ook nu weer met grote hoeveelheden overvallen door de griep. Het lijkt wel meer dan normaal gesproken. Hoewel lijkt… Ik heb al meerdere berichten gelezen dat het ware griepepidemieën zijn.

Hoe kan dit toch en hoe zorg je ervoor dat jij je immuunsysteem kan versterken?

Ik denk dat dit een goed moment is om daar wat uitleg over te geven.

Als eerste wat zijn redenen die jouw immuunsysteem verzwakken. En zou het zo kunnen zijn dat onze leefstijl op het moment steeds meer oorzaken bevatten die ons immuunsysteem steeds meer verzwakt?

Laten we wat belangrijke oorzaken op een rij zetten.

  1. Suiker

Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 van de grootste boosdoener het consumeren van suiker is. Suiker voedt de slechte darmbacterie waardoor de darmflora uit balans raakt. Een goede darmflora is van groot belang om bacterie te bestrijden. Ook bacteriën die resistent zijn tegen antibioticum.

  1. Antibioticum

De meeste antibioticum wordt gegeven aan kinderen van 0 tot 5 jaar. Hoe vaker we antibiotica nemen hoe meer bacteriën een resistentie ontwikkelen tegen dit medicijn. Daarbij versnel je ook het proces van de genetische resistentie. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dan ook hoe belangrijk het is om alleen medicatie te slikken wanneer het echt niet anders kan. De beste oplossing is dan ook je immuunsysteem te versterken op een natuurlijke manier.

  1. Stress

Stress is een ook een belangrijke oorzaken die de slechte darmbacterie voedt en het immuunsysteem drastisch verlaagt. Daarbij put stress ook de bijnieren uit wat weer een hormoondisbalans en burn-out kan veroorzaken.

Stress zorgt namelijk voor een bloedsuiker piek en trekt glucose (suiker) uit de spieren om te kunnen vluchten en dit voedt weer de slechte darmbacterie.

Daarbij kan dit ook diabetes verergeren of zelfs teweegbrengen. Onder andere stress en suikers brengen ook het endocriene systeem uit balans wat weer meer angststoornissen en verslavingen teweegbrengt.

Als de slechte darmbacterie overheerst verzwakt het immuunsysteem en pakken ziektes en slechte schimmels als candida hun kans.

Ook parasieten kunnen het immuunsysteem ernstig verzwakken. Vaak wordt er een antibioticum geadviseerd wat de parasiet wellicht wel dood maar ook de darmfora nog meer uit balans brengt met als gevolg nog meer verzwakking van het immuunsysteem. Daarom adviseer ik ook hierom eerst een natuurlijke weg te proberen als de situatie dit toelaat. Er zijn natuurlijke kruiden en protocollen bij iboyatraining die minder schade brengen aan de darmen. Mocht dat niet werken kun je altijd nog antibioticum nemen en dan een protocol volgen om de darmflora weer te herstellen.

Wist je dat je niet goed kan afvallen, gelukshormoon kan aanmaken en herstellen als je darmen, lever en hormonen niet in balans zijn.

Wil je dit goed aanpakken neem dan contact op en vraag om het lever, darm, hormoon en neurotransmitters balans programma gebaseerd op natuurlijke voedingstoffen.

Mijn tips om je immuunsysteem te boosten

  • Neem af en toe een probiotica kuurtje van 3 weken en zeker na een antibioticumkuur of een langdurige periode van stress of overmatig suiker gebruik
  • Vermeid suiker, overmatig alcohol gebruik en andere zoete stoffen en eet niet overmatig veel fruit. 2 stuks per dag is voldoende
  • Eet iedere dag veel natuurlijke prebiotica die de goede darmbacterie voedt als; havermout, groene asperges, knoflook, aardperen, uien, prei, radijs, tomaten, wortel, groene bladgroenten en kruiden als kurkuma en kaneel.
  • Eet gefermenteerde groenten die de goede darmbacteriën voeden als Kefir, kombucha, zuurkool. Zuurkool, grasboter en eigeel zit boordevol met vitamine K2 Vitamine K2 werkt ook als een natuurlijk antibioticum en gaat de verspreiding en groei van infectieziekten en ongewenste microben tegen.
  • Eet gezonde vetten als noten, zaden olijven en dierlijke vetten als zalm en sardientjes om de vet oplosbare vitamines K2, A en D binnen te krijgen. Deze hebben namelijk een sterk effect op het immuunsysteem.
  • Ontspan, lach en mediteer! Dit houdt stress tegen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat meditatie het immuunsysteem versterkt. Op mijn website kun je een effectieve korte meditatie geluidsopname downloaden van 15 min die niet alleen je weerstand boost maar ook helpt met om jouw droom leven te leven.

Door iboya Triz

-integraal personal trainer te Amsterdam-

Deel dit bericht, kies je platform!