iboya training

Floortjes dagboek – Week 2

Floortje Lopes (28) leidt een druk bestaan in Amsterdam als vrouw, moeder van twee dochters, eigenaar van twee bedrijven, vriendin en levensgenieter. Met haar actieve bestaan geeft Floortje niet altijd de aandacht en rust aan haar lijf die het wel verdient. En nodig heeft!

Mede door een verkeerd behandelde sportblessure heeft zij altijd pijn in haar rug en regelmatig last van heftige migraine. Samen met Iboya Triz gaat Floortje aan de slag om weer pijnvrij en met een gezond en fit lichaam door het leven te gaan.

In deze korte blogs houdt Floortje haar inzichten en proces bij.

24 November – Afgelopen weken heb ik door mijn schema lastig kunnen afspreken voor mijn volgende training met Iboya. Maandag ochtend kon ik eindelijk weer. Wat een energieke manier om de week te starten!

Iboya had na de intake een aantal tips en oefeningen naar me gestuurd in het verslag. Ik heb dus niet helemaal stil gezeten. Het fijne van de intake was dat we alle oefeningen wel al doorgelopen hadden en Iboya me had gewezen op alle belangrijke details in mijn houding tijdens de uitvoering. Heel anders (en effectiever) dan ik al die jaren heb gedaan!

In mijn vorige blog was ook te lezen dat ik na de intake meeting weer geinspireerd was om mijn  juicer uit de kast te halen. Dat heb ik afgelopen tijd ook volgehouden. En ik merk duidelijk het verschil!

Ik eet normaal bakken met fruit. Ik haal mijn 2 stuks per dag makkelijk (ongeveer x 4 zelfs). Zeker als ik met veel fruit ontbijt, merkte ik dat eigenlijk heel de dag door in mijn verdere eetpatroon. Ik schommel dan veel meer en heb veel trek. Sinds ik weer begin met veggie shakes of andere eiwit- en groenterijke ontbijtjes, voel ik me eigenlijk veel langer vol en heb minder behoefte om te snacken. Fijn voor de slanke lijn natuurlijk, maar ook voor mijn hormoonstelsel heb ik nu begrepen.

Gisteren dus mijn tweede training gehad. De oefeningen zijn op dat moment eigenlijk niet eens heel zwaar, maar ik heb het vanochtend wel gevoeld hoor. En niet persé de grote spiergroepen, wat ik gewend was van workouts in de sportschool of met groepslessen. Maar juist kleine “vergeten” spiertjes, waarvan ik nu al merk hoe belangrijk ze zijn voor mijn houding en “shaping”.

Vanochtend heb ik een momentje genomen om de meditatie oefening te doen die Iboya me had meegegeven. Daarna gevolgd door de stretches voor de spieren die bij mij verkort zijn en de oefeningen die ik ook de dag ervoor heb gedaan. Ben ik nou echt meer gefocust en relaxed vandaag? Zou dat dan toch komen door de meditatie oefening en net even die aandacht voor mijzelf en mijn lichaam in de ochtend? Ik ben benieuwd!

Morgenochtend start ik weer met een training bij Iboya en dan ga ik merken of mijn dag weer zo gefocust en een stuk meer ontspannen is dan wanneer ik op de automatische piloot in de mallemolen stap. Ik heb er zin in!

Keep you posted!

Floortje


Deel dit bericht, kies je platform!