iboya training

Floortjes dagboek – week 1

Floortje Lopes (28) leidt een druk bestaan in Amsterdam als vrouw, moeder van twee dochters, eigenaar van twee bedrijven, vriendin en levensgenieter. Met haar actieve bestaan geeft Floortje niet altijd de aandacht en rust aan haar lijf die het wel verdient. En nodig heeft!

Mede door een verkeerd behandelde sportblessure heeft zij altijd pijn in haar rug en regelmatig last van heftige migraine. Samen met Iboya Triz gaat Floortje aan de slag om weer pijnvrij en met een gezond en fit lichaam door het leven te gaan.

In deze korte blogs houdt Floortje haar inzichten en proces bij.

10 november – Het moest er toch eindelijk van komen. Ik ga tijd maken voor mezelf. Helaas is dat iets dat waarschijnlijk meer mensen (vrouwen?) herkennen.

Alle ballen in de lucht houden en soms jezelf een heel klein beetje vergeten. Een heel klein beetje maar. Voor mij was dat in ieder geval wel zo. Ik vind het heerlijk hoor, het actieve bestaan dat ik heb. Uitdagend, fulfilling. Maar toch werd het tijd dat ik mijzelf ook wat meer aandacht ga geven.

Sinds mijn 15e heb ik last van mij rug. Dat is toch al bijna 14 jaar. Een verkeerd behandelde sportblessure uit de tijd dat ik op hoog niveau sportte. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik geen rugpijn heb. En de laatste jaren is daar migraine bij gekomen. Op zoek naar verlichting dus. Ik kwam in contact met Iboya en was meteen geinteresseerd door de complete manier van trainen. Niet het harde fysiek wat ik ken van eerdere ervaringen. Juist een aanpak die alle aspecten meeneemt. Ik geloof namelijk juist heel erg in een holistische methode.

Ik was tijdens de intake eigenlijk heel verrast. Wat een persoonlijk en professionele aanpak! Een zeer uitgebreide intake, met vragen over mijn lifestyle, voeding, sportgewoonten en klachten. En een nauwkeurige body scan qua houding, verslapte en verkorte spieren, allemaal factoren in de klachten die ik heb. Ik was erg onder de indruk van alle kennis en de betrokkenheid die ik bij Iboya kon zien. De analyse was erg duidelijk en “it made sense”. Door de uitleg en de voorbeelden kreeg ik een goed beeld van hoe mijn lichaam werkt en hoe het op dit moment verre van ideaal is. Door al deze dingen aangewezen te krijgen, is er een nieuw bewustzijn ontstaan. Zeker na het doen van bepaalde oefeningen werd het heel helder waar ik aan ga werken komende tijd.

Afgelopen dagen ben ik me al veel meer bewust van mijn houding en kan ik het al corrigeren en de pijn verlichten. Zo snel! ’s Avonds opende ik mijn email en had al een verslag van onze afspraak met de besproken onderwerpen, tips, recepten en uitgebreide voedingsadviezen. Ik ben qua voeding altijd erg bewust, maar ik heb nog een hoop extra informatie, tips, producten en ingredienten meegekregen waar ik mee aan de slag kan. Door de inspiratie en heldere uitleg heb ik de juicer weer uit de kast getoverd. Ik merk al gelijk dat ik fitter ben en meer energie heb.

Iboya gaf me de terechte feedback dat ik door mijn korte nachten ook mijn hormoonstelsel in de war schop. Ze heeft waarschijnlijk hartstikke gelijk! Buiten de fysieke oefeningen en voedingsadviezen heb ik ook tips gekregen voor mentale rust. De oefeningen heb ik gedaan en ik lig keurig om 23.00 uur in bed. Het is verrassend om te zien dat na één (intake) meeting mijn bewustzijn en manier van voor mezelf zorgen al in de goede richting is gedraaid en ik al resultaat zie! Ik heb meer natuurlijk energie, heb daardoor minder trek in (slecht) eten, ben meer gefocust op alle dingen die ik een dag doe en ben uitgerust!

Op naar de volgende afspraak!

Floortje

Nieuwsgierig naar wat Floortje doet? Ga naar haar website : http://www.treefullofscones.com/

Deel dit bericht, kies je platform!