Testimonial Lot 50+; manager met veel reizen en 2 kinderen

Het starterspakket met 12 lessen zit erop en ik kijk met veel blijheid en tevredenheid terug op deze ervaring die voor mij nog zeker niet is afgelopen!

Ci 6 weken geleden besloot ik dat het roer drastisch om moest. Door werk met veel reizen, gezin en commuting kwam ik helemaal niet meer aan mijn persoonlijke gezondheid toe, met alle gevolgen vandien waaronder veel hoofdpijn en ci 8 kgr extra tov ci 10 jaar geleden.

Ik zocht een fikse “stok achter de deur”, maar wel een met veel flexibilitieit mbt inplannen van trainingen in verband met mijjn complexe logistieke leven. Iboya bleek de perfecte match…

Het begon met aanpassen van de eetpatronen: geen ontbijt overslaan of iets met veel zuiker, maar havermout met sla, gezonde keuzes maken tijdens bedrijfsreizen en vlieglvuchten etc. Ik ben nog niet helemaal op de perfecte “super smoothy tour”, maar er is enorme vooruitgang geboekt;  zeer zeer weinig suiker en veel meer groentes dan ik gewend was. En natuurlijk, zoveel mogelijk evenwichtige keuzes in de groentes om alle organen als lever, darmen en hormonen te ondersteunen en te optimaliseren.

Het trainen. Dankzij de flexibiliteit van Iboya, lukte het om steeds 2x per week bij haar te trainen (het liefste bij haar thuis, maar anders in de sportschool in Zuid).

Ik moet van ver (qua kracht, evenwicht, core stability etc.) komen. Vooral de Core training vergt veel discipline en ik probeer zoveel mogelijk thuis en in hotelkamers te oefenen. Dat zelf oefenen is nog knap lastig: als ik zelf oefen lijkt alles best goed te gaan. maar dan tijdens de training kom ik er weer achter dat een training pas effectief is als de details goed zijn. Ik zet nog even stug door, en bezit intussen een bescheiden assortiment balansballen, wat gewichtjes etc.

Wat zo fijn is, is dat er veel oefeningen zijn die gewoon in een hotelkamer uitgevoerd kunnen worden, ook als je maar 10 minuutjes tijd hebt. Geen reden meer voor excuses!

De meditatie vind ik nog wel lastig. Ik heb gesproken tekst nodig om mezelf te kunnen afsluiten en heb daarom gebruik gemaakt van de zitmeditatie van Iboya, maar heb nog wat meer ervaring nodig om dit zelf te gaan kunnen.

De eerste resultaten na 12 lessen: ik ben bijna 4 kgr lichter. Dat gaat langzaam maar gestaag, paar honderd grammetjes per week. Tijdens de trainingen lijk ik iedere keer wat sterker te worden. Oefeningen gaan steeds beter. En soms betrap ik me erop dat ik geloof toch ecth contouren van verloren gewaande spieren te zien in armen, benen en buik …. dit vraagt om meer……

Daarom ga ik nog graag door, zoveel mogelijk 2x per week bij Iboya, en na de zomervakantie een keer een detox proberen. Spannend, maar ik ben nog niet op “onderhoudsniveau”, dus ik train verder bij Iboya, die zo ontzettend geduldig is, steeds een stapje verder gaat zonder dat ik me opgelaten voel terwijl ze me steeds stimuleerd om sterker te worden.

Kortom, Iboya: en geweldige trainster, een voor mij perfect programma en een zeer integere vrouw!!