Referentie Simone Botman

Al een tijdje zat ik niet lekker in m’n lijf. Na 25 jaar zittend full time werk en ondanks 2x in de week serieus sporten deed mijn lichaam niet meer wat ik ervan verwachtte!

Mijn echtgenoot zag dat met lede ogen aan en boekte een les voor mijn 47e verjaardag bij Iboya. De eerste les bemerkte ik al dat Iboya echt iets te bieden heeft. Ik denk dat ik ook wel heel duidelijk was met mijn wensen: geen pijn meer in mijn rechterheup/bilspier tijdens het werken; verdwijnen van schouder/nekklachten en positief beeld van mijn lichaam.

In het begin adviseerde Iboya mij 2x in de week te komen; nu train ik 1x per week. Nu na mijn 9e les kan ik vol overtuiging zeggen dat er iets met mijn lichaam is gebeurd. Er is geen kilo af maar mijn vormen zijn duidelijk veranderd.

Mijn vorm is strakker en nog belangrijker, mijn geest is weer positief. Mijn werkklachten zijn al minder en ook op sportief gebied maak ik vorderingen (door beter draaien in mijn heupen is mijn golfswing sterk verbeterd). Kortom “mijn handicap” is al na 9 lessen gezakt…

Voor de toekomst heb ik besloten dat ik mijn wekelijkse les bij Iboya na 12 lessen ga vervolgen met een 3 of 4 wekelijkse onderhoud sessie. Natuurlijk is dit wel een investering maar hé laten we eerlijk zijn: een pijnlijk onwillig lichaam is niet wat we willen. Mijn ervaring is dat na diverse behandelingen van fysiotherapeuten en chiropractors de pijn wel werd bestreden, maar niet de oorzaak.

Iboya pakt de oorzaak aan door al je kleine spiertjes (waar je het bestaan niet van wist) te activeren en je te leren deze te gebruiken. Hierdoor wordt je houding verbeterd waardoor je veel meer effect uit de trainingen haalt. Ik zit weer lekker in m’n lijf!!!