Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Geveld door een heftige griep, steeds vaker last van vermoeidheid en vage klachten?

BOOST JE WEERSTAND!

We kunnen er niet omheen vrienden, klanten en familie worden afgelopen maanden en ook nu weer met grote hoeveelheden overvallen door de griep. Het lijkt wel meer dan normaal gesproken. Hoewel lijkt… Ik heb al meerdere berichten gelezen dat het ware griepepidemieën zijn.

Hoe kan dit toch en hoe zorg je ervoor dat jij je immuunsysteem kan versterken?

Ik denk dat dit een goed moment is om daar wat uitleg over te geven.

Als eerste wat zijn redenen die jouw immuunsysteem verzwakken. En zou het zo kunnen zijn dat onze leefstijl op het moment steeds meer oorzaken bevatten die ons immuunsysteem steeds meer verzwakt?

Laten we wat belangrijke oorzaken op een rij zetten.

  1. Suiker

Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 van de grootste boosdoener het consumeren van suiker is. Suiker voedt de slechte darmbacterie waardoor de darmflora uit balans raakt. Een goede darmflora is van groot belang om bacterie te bestrijden. Ook bacteriën die resistent zijn tegen antibioticum.

  1. Antibioticum

De meeste antibioticum wordt gegeven aan kinderen van 0 tot 5 jaar. Hoe vaker we antibiotica nemen hoe meer bacteriën een resistentie ontwikkelen tegen dit medicijn. Daarbij versnel je ook het proces van de genetische resistentie. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dan ook hoe belangrijk het is om alleen medicatie te slikken wanneer het echt niet anders kan. De beste oplossing is dan ook je immuunsysteem te versterken op een natuurlijke manier.

  1. Stress

Stress is een ook een belangrijke oorzaken die de slechte darmbacterie voedt en het immuunsysteem drastisch verlaagt. Daarbij put stress ook de bijnieren uit wat weer een hormoondisbalans en burn-out kan veroorzaken.

Stress zorgt namelijk voor een bloedsuiker piek en trekt glucose (suiker) uit de spieren om te kunnen vluchten en dit voedt weer de slechte darmbacterie.

Daarbij kan dit ook diabetes verergeren of zelfs teweegbrengen. Onder andere stress en suikers brengen ook het endocriene systeem uit balans wat weer meer angststoornissen en verslavingen teweegbrengt.

Als de slechte darmbacterie overheerst verzwakt het immuunsysteem en pakken ziektes en slechte schimmels als candida hun kans.

Ook parasieten kunnen het immuunsysteem ernstig verzwakken. Vaak wordt er een antibioticum geadviseerd wat de parasiet wellicht wel dood maar ook de darmfora nog meer uit balans brengt met als gevolg nog meer verzwakking van het immuunsysteem. Daarom adviseer ik ook hierom eerst een natuurlijke weg te proberen als de situatie dit toelaat. Er zijn natuurlijke kruiden en protocollen bij iboyatraining die minder schade brengen aan de darmen. Mocht dat niet werken kun je altijd nog antibioticum nemen en dan een protocol volgen om de darmflora weer te herstellen.

Wist je dat je niet goed kan afvallen, gelukshormoon kan aanmaken en herstellen als je darmen, lever en hormonen niet in balans zijn.

Wil je dit goed aanpakken neem dan contact op en vraag om het lever, darm, hormoon en neurotransmitters balans programma gebaseerd op natuurlijke voedingstoffen.

Mijn tips om je immuunsysteem te boosten

Door iboya Triz

-integraal personal trainer te Amsterdam-

#griep #weerstand #darmoptimaliatie #stress #meditatie #iboyatraining #vitaliteitscoach #burn-out #voeding