Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Voeding & Voedingstips

Tomaat

Onderdelen van een gezond dieet

Om optimaal te functioneren heeft het lichaam veel verschillende voedingsstoffen nodig.

Een goed, gezond dieet voorziet het lichaam van deze voedingsstoffen, zodat de vitale functies en systemen, zoals de energie- productie en het immuunsysteem, onder alle omstandigheden genoeg brandstof krijgen en goed kunnen werken. Elke voedingsstof in je dieet heeft een unieke rol, maar werkt ook samen met de andere voedingsstoffen.

Als in je dieet een specifieke voedingsstof ontbreekt, betekent dit dat een essentiële functie in het lichaam niet goed zal functioneren. Zonder essentiële voedingsstoffen (koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen) en water zal het lichaam langzamer gaan werken. Dit is de reden waarom veel modieuze diëten die bepaalde voedselgroepen uitsluiten, niet goed werken.

Het is enorm belangrijk gezond, zo puur (Oerdieet) en uitgebalanceerd mogelijk te eten.

Voedingstips

kers

Magnesium, een mineraal dat weinig in de Nederlandse voeding voorkomt, speelt een rol bij (spier)spanning, de prikkeloverdracht, het hartritme, de botopbouw, werkt ontspannend en is onmisbaar voor de aanmaak van enzymen en hormonen. Het kan verzuring tegen gaan en herstelt een verstoorde klierwerking. Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in het lichaam. Voor een optimaal samenspel moet magnesium in het lichaam in balans zijn met calcium, fosfor en kalium.