Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

nek- en rugklachten

Als integraal personal trainer krijg ik vaak de vraag: “Hoe kom ik van mijn nek- en rugklachten af?” Het eerste wat ik dan vraag is: “Heb je een zittend beroep?” Als tweede kijk ik naar de houding. Wat ik dan vaak zie is een slechte houding met veelal verkorte en verzwakte spieren, een zogenaamde spierdisbalans.

Nek & rugklachten door een zittend beroep

Wat is het gevolg van een zittend beroep?

Bij een zittend beroep verkort de heupbuiger een spier die vanuit de lies door de buikwand aan de onderrug vastzit. Als de spier verkort, trekt hij de onderrug hol en omdat beide kanten niet dezelfde spierspanning hebben, trekt het de onderrug ook wat scheef. Met als gevolg pijn in de liesstreek en onderrug.

Daarbij is er nog een grote rugspier die in een V loopt: van de onderrug naar de voorkant van de schouders. Als deze verkort, trekt hij de onderrug hol en de schouders naar voren.

Dit veroorzaakt pijn in de onderrug en in de nek. Dit is een voorbeeld van hoe veelvoorkomende klachten ontstaan.

Nek & rugklachten door slechte houding

Ik zie ook al veel jonge mensen met nek- en rugklachten door een foute houding achter hun computer of smartphone. Een fysiotherapeut of mensendieck werk vaak niet voldoende, dus eindigen ze uiteindelijk in onze praktijk met direct meer resultaat.

Oplossen of verminderen van nek & rugklachten

Vaak lopen mensen onnodig jarenlang onnodig rond met pijn terwijl dit probleem vaak snel op te lossen is. Mensen die bij mij met veel klachten en pijn in de praktijk komen, ervaren na 4 lessen verlichting van de pijn en hun leven wordt dan niet meer beïnvloed door de klachten. Na 8 tot 12 lessen zijn ze bijna altijd van het probleem af. Door mijn eenvoudige methode met simpele stretches en effectieve oefeningen help ik je van jouw nek- en rugklachten af.

Daarbij leer ik je aan hoe je deze klachten in de toekomst kunt voorkomen. Kom langs voor een GRATIS diagnose om vast te stellen waar de klachten vandaan komen.