Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Core-training & pilates

Core-training

In de core bevindt het zwaartepunt waar alle bewegingen beginnen. Een efficiënte werking van de core is noodzakelijk om de juiste spierbalans te houden in de gehele bewegingsketen. De core-spieren zijn in principe de spieren rondom de buik, onderrug, bekken, heup en bij mijn training speelt de spier die de schouders o.a. naar beneden brengt ook een grote rol bij de core.

Zonder sterke core spieren is je training minder effectief. Ben je minder sterk, is er minder progressie en zullen er sneller blessures kunnen ontstaan. Daarbij kan het trainen van een sterke core ook veel blessures verhelpen.

Pilates

Als voormalig pilatesdocent maak ik ook gebruik van bewegingen uit de pilateswereld. Dit doe ik in combinatie met klassieke ballettechnieken, maar dan wel op een nog functionele manier. Uit mijn opleidingen heb ik geleerd hoe belangrijk het is voor topsporters om een betere ontwikkeling van zowel de grote als kleine spiertjes te hebben, alsmede om bewegingsgevoel te hebben.

Zo is mijn idee ontstaan om grondoefeningen nog effectiever te maken door deze op balansballen uit te voeren en gebruik te maken van meer tools als elastieken waardoor het lichaam nog sneller ontwikkelt dan bij reguliere pilatesoefeningen.

Bewegingsanalyse en spierdisbalans

De basis van ieder trainingsprogramma is een goed functionerend, energiek lichaam. Dit kun je alleen maar ontwikkelen door te starten met een goede bewegingsanalyse, het opheffen van een eventuele spierdisbalans en het aanleren van de juiste lichaamshouding en bewegingspatronen; of hoe wij dat in de dans- en sportwereld noemen technique.