Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Mentale rust

Mentale rust is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Als er veel stress is wordt het zenuwstelsel overprikkeld, de hormoonhuishouding raakt uit balans, er ontstaat een verhoogde aanmaak van cortisol met onder andere overgewicht als gevolg (het gevaarlijke buikvet) en de weerstand verlaagt. De gevolgen van een verhoogde aanmaak van cortisol zijn enorm! Mentale rust is dus veel belangrijker dan de meeste mensen denken!

Personal training – kennismakingspakket

€ 280,00 incl. BTW
uw voordeel: €60,-
lees meer

Meditatie oefeningen helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen, de weerstand te verhogen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Hoe meer cortisol stresshormoon aangemaakt wordt hoe meer bloedsuikerpieken, hoe meer insuline vetopslaghormoon er nodig is. Daarbij zijn de hoge bloedsuikerspiegels niet bevorderend voor een goede balans in de darmbacterie en kan de slechte darmbacterie gaan overheersen waardoor voedingstoffen onvoldoende worden opgenomen (dus meer (vet)reserves) en belangrijke hormonen onvoldoende aangemaakt kunnen worden.

Stress zorgt ook voor meer verzuring en ontstekingen in het lichaam wat weer een goede basis is voor allerlei aandoeningen.

Ademhalingsoefeningen en meditaties voorkomen stress, houden je super slank, geven je meer focus en zelfvertrouwen, Bepaalde vormen van meditatie helpen je om je dromen waar te maken en verhogen je weerstand. Je zal steeds bewuster in het moment leven. Door minder stress te beleven gegenereerd het lichaam beter en werkt meditatie als een natuurlijke verjonging! De meditatie en ademhaling oefeningen zijn door de korte duur (10 min) makkelijk in een druk leven toe te passen. Veel mensen ervaren binnen 1 week een betere focus meer mentale rust en meer vitaliteit. De meditatie en ademhaling lessen zijn apart te boeken of kunnen geïntegreerd worden in de fysieke trainingen. 

Leven met aandacht, leef in het moment!

Mindfulness bewegen

Iboyatraining heeft een nieuwe unieke trainingsvorm ontwikkeld namelijk mindfulness bewegen. Met gebruik van balansballen en langzame bewegingen waarbij je je focust op de detail van de juiste houding en uitvoering, denk aantal Tai chi maar dan met functionele oefeningen die het lichaam ook echt versterken en de coördinatie en balans verbeteren. Met mindfullness bewegen word het zenuwstelsel tot rust gebracht. Je ervaart direct meer mentale rust en een betere focus.

Download hier de gratis zitmeditatie

Iboya's specialiteiten

Training
Integrale personal training
Figuurcorrectie
Houdingscorrectie
Nek & rugklachten
Blessurepreventie & herstel
Core-training & pilates
Bewegingsanalyse – spierdisbalans
Krachttraining – spieropbouw
Conditietraining
Aanleren bewegingspatronen
Stretch en mobilisatie
Krachttraining – spieropbouw
Conditietraining
Aanleren bewegingspatronen
Stretch en mobilisatie
Dans specifieke training
Training  voor fotomodellen
Musical-artiesten & acteurs

Voeding
Voedingsadvies
Voor, tijdens en na zwangerschap
Afslanken
gewichtsbeheersing
Voedingsdeskundige
Integraal DNA programma
Orthomoleculaire voedingsleer
Suppletie
Detox programma
Darm en lever optimalisatie
Sportvasten
Sportvasten voor modellen

Mentale rust
Stressmanagement
Burn-out
Menopauze -osteoporose
Hormoon balans
Mindfulness oefeningen
Meditatie
Mental coaching
Lifestyle optimalisatie
Ademhalings oefeningen