Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

De drie pilaren van IboyaTraining

Effectief Bewegen, Pure Voeding Mentale rust, De drie pilaren van Iboya Training

De drie pilaren zijn gebaseerd op een nieuwe totaalbenadering voor optimaal resultaat, vitaliteit, een gezond, mooi lichaam en mentale rust. De basis is pure hoogwaardige voeding en super foods, een goed functionerend en energiek lichaam en mentale rust.

Bij Iboya personal training ontwikkel je dit door:

 • Uitgebreid voedingsadvies
 • Het aanleren van een juiste houding
 • Iboya’s eigen core-training voor sneller resultaat
 • Het opheffen van spierdisbalans,
 • Leren bewegen met alle spieren tegelijk in alle richtingen
 • Functionele training (periodiek stapsgewijs opbouwend gelang de doelstelling)
 • Mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken

Lees hieronder het belang van de drie verschillende pilaren en hoe Iboya training dit aanpakt.

Pure voeding

Behalve ruim voldoende en op de juiste manier bewegen zijn voeding en ontspanning van de geest net zo belangrijk! De beste Balans: 8 uur slaap, 8 uur werken 8 uur recreatie: “fun” met vrienden en familie, tijd voor sporten, hobby’s en ontspanning! Zie meer over het belang van juiste voeding onder de knop voeding.

Om optimaal te functioneren heeft het lichaam veel verschillende voedingsstoffen nodig. Een goed, gezond voedingspatroon voorziet het lichaam van deze voedingsstoffen, zodat de vitale functies en systemen, zoals de energieproductie en het immuunsysteem, onder alle omstandigheden genoeg brandstof krijgen en goed kunnen werken. Elke voedingsstof heeft een unieke rol, maar werkt ook samen met de andere voedingsstoffen. Als een specifieke voedingsstof ontbreekt, betekent dit dat een essentiële functie in het lichaam niet goed kan functioneren. Zonder essentiële voedingsstoffen (koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen) en water zal het lichaam langzamer gaan werken. Dit is de reden waarom veel modieuze diëten die bepaalde voedselgroepen uitsluiten, niet goed werken. Het is enorm belangrijk zo gezond, puur (ongeraffineerd) en uitgebalanceerd mogelijk te eten. Daarbij kun je voeding (orthomoleculaire voedingsleer en suppletie) ook inzetten om specifieke klachten te verminderen of te verhelpen.

Bij Iboyatraining praat men niet over een dieet, maar een gezond voedingspatroon wat een leven lang toegepast wordt. Stap voor stap wordt dit gezonde voedingspatroon aangeleerd zodat het uiteindelijk net als tandenpoetsen een gewoonte wordt.

gratis e-book gezonde voeding

Mentale rust

Mentale rust is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Als er veel stress is wordt het zenuwstelsel overprikkeld, de hormoonhuishouding raakt uit balans, er ontstaat een verhoogde aanmaak van cortisol met onder andere overgewicht als gevolg (het gevaarlijke buikvet) en de weerstand verlaagt. De gevolgen van een verhoogde aanmaak van cortisol zijn enorm! Mentale rust is dus veel belangrijker dan de meeste mensen denken!

Meditatie oefeningen helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen, de weerstand te verhogen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Hoe meer cortisol stresshormoon aangemaakt wordt hoe meer bloedsuikerpieken, hoe meer insuline vetopslaghormoon er nodig is. Daarbij zijn de hoge bloedsuikerspiegels niet bevorderend voor een goede balans in de darmbacterie en kan de slechte darmbacterie gaan overheersen waardoor voedingstoffen onvoldoende worden opgenomen (dus meer (vet)reserves) en belangrijke hormonen onvoldoende aangemaakt kunnen worden.

Ademhalingsoefeningen en meditaties voorkomen stress, houden je super slank, geven je meer focus en zelfvertrouwen, helpen je om je dromen waar te maken, verhogen je weerstand, helpen je bewust in het moment te leven en fungeren als een natuurlijke verjonging! De meditatie en ademhaling oefeningen zijn door de korte duur (10 min) makkelijk in een druk leven toe te passen. Veel mensen ervaren binnen 1 week een betere focus meer mentale rust en vitaliteit. De meditatie en ademhaling lessen zijn apart te boeken of kunnen geïntegreerd worden in de fysieke trainingen.

gratis audio zitmeditatie

Effectief bewegen

Met technieken en ervaringen uit de klassieke danswereld, de sportwereld en erkende medisch onderbouwde nationale en internationale personal training opleidingen. In combinatie met een juist voedingspatroon, korte effectieve meditatie oefeningen en tips om zonder stress in het nu te leven zult u uw energie doelgerichter kunnen gebruiken en zelfs overhouden om te genieten van “Het moment”.

Tijdens de trainingen gebruikt u alle spierketens samen in alle richtingen en brengt u uw lichaam in balans en de geest met meditatietechnieken tot rust. De verkorte spieren worden weer op hun natuurlijke lengte gebracht en verzwakte spieren versterkt. Hierdoor wordt eventuele disbalans in het bewegingsapparaat en overprikkeling van het zenuwstelsel weggenomen. Om blessures te voorkomen is het essentieel dit uit te voeren met de juiste houding en techniek. Dit samen met een juist voedingspatroon en levensstijl bereikt men sneller en blijvend resultaat. Al snel wordt u mentaal en fysiek energieker en dus positiever en uiteindelijk komt u tot totale welzijn. Hiermee neemt het ziekteverzuim af en wordt de productiviteit verhoogd.

Het belang van de juiste houding tijdens de trainingen is:

 • Een juiste positie van de gewrichten verhoogt de belastbaarheid
 • De spieren zijn in optimale positie om te presteren
 • Optimale effectiviteit van de training
 • Voorkomt blessures of het verergeren van blessures en stress op het zenuwstelsel
 • Maakt HET verschil tussen een goede of slechte training

De integrale programma’s van Iboyatraining zorgen er voor dat de stress afneemt, de weerstand verhoogt, hormonen meer in balans raken, het lichaam functioneel sterk wordt, spierklachten afnemen of zelfs verdwijnen. En niet onbelangrijk: het zelfbeeld verbetert enorm! Train met regelmaat: maak trainen, mentale rust, juiste voeding, leven in het moment en plezier deel van je levensstijl om zo “total welzijn” te bereiken!