Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Magnesium ontspant en bevorderd een goede nachtrust!

Magnesium citraat,tauraatof olie

Er ontstaan te korten aan magnezium als we regelmatig te hoge cortisol waardes in ons lichaam hebben. Magnesium word ook vaak het antistress mineraal genoemd en daarbij is het een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratie vermogen. Verder is magnesium betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en (ontspanning van ) de spieren.

Ten slotte speelt dit mineraal een grote rol bij het vormen van sterke botten en tanden en is het werkzaam als co-factorvan B- en C vitaminen.Magneziumkalmeert ons zenuwstelsel en geeft daarom een betere nachtrust.

Andere eigenschappen van magnesium:

Wil je meer resultaat en  een programma op maat waarbij ook de basis lichaamsfuncties worden geoptimaliseerd en je fysieke trainingen?

Stuur een mail of bel 0626058512

Iboya Triz

-Holistisch Personaltrainer Amsterdam-

Veel vrouwen kampen met een burn-out of energietekorten door het drukke leven als zaken vrouw en moeder.

Veel vrouwen zijn niet op de hoogte hoe ze daadwerkelijk effectief een burn-out kunnen voorkomen of verhelpen.

Een burn-out kan alleen holistisch effectief worden aangepakt. En dan heb ik het over een verdiepende aan pak op de vlakken van mentale rust, juiste manier van bewegen en niet gewoon gezonde voeding maar voeding die de darmen optimaliseert, de lever ondersteund, de hormonen en neurotransmitters balanceert.

Dit laatste in combinatie met elkaar zien we zo goed als nooit gebeuren bij andere burn-out aanpakken waardoor het probleem niet volledig word aangepakt. Hierdoor is niet alleen het herstel onnodig lang maar valt men ook weer snel terug in een burn-out.

Iboyatraining heeft een protocol ontwikkeld met een stappen plan waarbij alle factoren worden aangepakt die noodzakelijk zijn om van een burn-out af te komen of om een burn-out te voorkomen. Deze informatie is ook beschikbaar in de vorm van een workshop op locatie naar keuze.

Het programma kan ook aan bedrijven worden aangeboden zowel in groepsverband preventief als 1 op 1 bij ernstiger gevallen.

Wil jij nu ook een burn-out echt goed voorkomen of genezen?

Bel 0626058512 voor een vrijblijvend gesprek of stuur een mail naar info@iboyatraining.com

Burn-out aanpakken tot in de kern! Revolutionair programma met nieuwe inzichten.

Burn-out?


Stop met geld stoppen in burnout programma’s die maar een klein deel van het probleem oplossen!

Volgens recent onderzoek van het TNO rapport blijkt het aantal burn-out per jaar nog steeds te stijgen. tijd om die burn-out aan te pakken.

Burn-out aanpakken op revolutionaire manier met personal trainer amsterdam Iboya Triz

 

We hebben het over maar liefst 1 miljoen mensen die rond lopen met een burn-out. Werk stressgerelateerd verzuim kost de werkgever 1.8 miljard euro. Ondanks vele preventieve programma’s zijn we dus maar weinig opgeschoten.

Drie miljoen medewerkers jong en oud geven aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werk stress.

Zie hier een stuk tekst van TNO

Door de verplichting het loon over verzuimde dagen door te betalen hebben werkgevers groot belang bij het terugdringen van het ziekteverzuim van hun werknemers. Verzuim leidt tot economische schade omdat personele kosten verloren gaan, zonder dat hier opbrengst tegenover staat. Daarnaast hebben werkgevers een morele en wettelijke plicht tot het beperken van werkgerelateerd verzuim. Gezondheidsklachten die het directe gevolg zijn van het werk, leiden immers tot individuele en maatschappelijke schade. Door preventief beleid en goede verzuimbegeleiding kunnen werkgevers ziekteverzuim reduceren en daarmee hun slagkracht vergroten.

Lees hier het volledige verslag van TNO

Er zijn al vele programma’s op de markt die een Burn out aan willen pakken. Veel al wordt de burnout alleen mentaal aangepakt. Er zijn maar weinig programma’s of geen programma’s die dit echt integraal aanpakken op het gebied van;

Dit terwijl een totaal benadering essentieel is om echt het probleem tot in de basis aan te pakken.  In vele gevallen dient er ook aandacht besteed te worden aan het optimaliseren van de darmen en het ondersteunen van de bijnieren. Je kunt vele tools aanleren om beter met stress om te kunnen gaan maar 80 % van je geluksgevoel start in de darmen daar word het gelukshormoon serotonine aangemaakt. Bij stress en burn-out word de goede darmflora aangetast en de productie van serotonine drastisch verminderd! Speciaal voor het bedrijfsleven heeft iboyatraining integralen programma’s ontwikkeld die het maximale effect genereren door alle belangrijke aspecten bij een burn-out aan te pakken. iboya training biedt een echte oplossing voor het voorkomen en genezen van burn- outs.

Lees hier de folder om burn-out te voorkomen en te genezen en geef dit aan je manager of directeur en ontvang zelf bij afname van een programma 2 personaltraining sessies.

Ben je een manager of directeur? Probeer dan nu zelf 2 gratis trainingen uit met een  oriënterend gesprek over wat iboyatraining bij burn-out voor u kan betekenen.

Brochure bedrijfstrainingen

Neem je aanpak van nu eens goed onder de loep en vraag je af of deze echt wel zoveel resultaat oplevert. Stop met geld stoppen in burnout programma’s die maar een klein deel van het probleem oplossen! Dit kost onnodig veel tijd en geld.

Of heb je nog niet echt iets gedaan om een komende burn-out bij je werknemers te voorkomen? Pak dit dat nu op de juiste manier aan en vraag een vrijblijvend gesprek aan om een programma op maat te maken.

Investeer vandaag nog in programma’s die  het probleem  effectief aanpakken en waar je werknemers echt wat aan hebben.

Geniet van de dag, verzorg je lijf en geest en leef in het moment!

Download hier een zitmeditatie om de dag met mentale rust te starten!

Zitmeditatie voor mentale rust

Filmpje burn-out aanpakken voor bedrijven

(Personal) Training voor Bedrijven in Amsterdam

 

 

 

Stressmanagement of stresspreventie

Hoe ontstaat stress ?

In de oertijd kreeg men stress wanneer men werd aangevallen door een wild dier of wanneer er voedsteltekorten ontstonden. Tegenwoordig zijn er veel meer factoren waardoor het lichaam stress ondervindt. Denk bijvoorbeeld aan geraffineerde voeding met zoetstoffen, E- nummers en andere belastende additieven, drugs en mentale stress. Ook moet je denken aan een overprikkeling en verslaving van social media en Netflix, angst, slaaptekort en exorfines. Exorfines zijn stofjes die o.a. in melk, tarwe, spinazie, soja en schimmelkazen zitten. Deze stoffen geven een morfineachtige werking waardoor ze een zeer prettig gevoel geven en hierdoor een soort verslaving kunnen uitlokken. Exorfines remmen de lichaamseigen endorfine af. Er ontstaat een tijdelijk gelukkig of rustgevend gevoel na het nuttigen van bijvoorbeeld brood, pizza, melk, kaas, pasta, koekjes, roomijs, gevolgd door relatief snel een negatieve dip.

Wat is stress ?

Het lichaam maakt geen onderscheid tussen verschillende soorten stressprikkels. Voor iedere onbekende prikkel gaat er een alarmsignaal naar de hypothalamus met als gevolg dat het sympathicus en het HPA-as aangaan. Er zijn twee soorten stress te onderscheiden: langdurige stress, welke wordt gereguleerd door de HPA-as en de neurotransmitters, en kortdurende stress, welke wordt gereguleerd door het autonome zenuwstelsel en in mindere mate door de HPA-as.

Het bloed wordt voornamelijk naar de spieren gepompt om te kunnen vluchten en minimaal naar het spijsverteringssystemen. Dit is de reden waarom veel mensen met stress spijsverteringsproblemen hebben. De stress zorgt er ook voor dat er glucose wordt vrijgemaakt uit de spieren en de bloedsuikerpiek wordt verhoogt. Hiervoor is er weer het vetopslag hormoon insuline nodig. Het woord zegt het al: stress veroorzaakt uiteindelijk vetopslag. Stress bemoeilijkt dus het afvallen.

Stress voedt ook de ongunstige darmbacteriën waardoor die kunnen gaan overheersen. Als slechte darmbacteriën gaan overheersen, wordt de opname van voedingstoffen sterk verminderd. Hierdoor kan het lichaam gaan denken dat het te weinig voedingstoffen binnenkrijgt. Vervolgens wordt een vetreserve opgebouwd, hormonen worden niet goed aangemaakt en er kan candida ontstaan. Ook een ongunstige darmbacterie, onder andere veroorzaakt door stress, zorgt ervoor dat je niet effectief kan afvallen.

Invloed van stress op HPA-as
Invloed van stress op HPA-as

Voorkomen of managen van stress

Dus wil je afvallen, zorg dan voor mentale rust door middel van meditatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen en optimaliseer je darmen. Stress kan er ook voor zorgen dat de darmwand gaat lekken en eiwitten en afvalstoffen in de bloedbaan terecht komen. Hierdoor kunnen weer ontstekingen in het lichaam ontstaan maar ook op de huid. Het aanpakken van een onrustige huid start met het optimaliseren van de darmen en het minimaliseren van stress.

Gevolgen van stress op het lichaam
Gevolgen van stress op het lichaam

Burn-out

Stop burn-out en onnodige stress!

Mijn specialisme is burn-out en stress integraal aanpakken. Ik zie al jaren dat er steeds meer jonge mensen burn-outs krijgen. Zie onderstaande gegevens voor de schrikbarende getallen van burn-outs en stress gerelateerde klachten bij jongeren:

– 33% stress gerelateerd langdurig verzuim 25-34 jarigen
– stress voornaamste verzuimoorzaak bij werknemers tot 35 jaar (rond 2000 piek bij 35-44 jaar)
– stress = gemiddeld 180 dagen thuis
– 100.000 burn-out gevallen per jaar onder jongeren

Bron: ArboNed (1 november 2016)

Uit een persbericht van ArboNed blijkt dat het aantal burn-out gevallen stijgt. En als men uitvalt, dan valt men ook veel langer uit. De gemiddelde verzuimduur door stress is in het jaar 2015-2016 gestegen ten opzichte van 2014-2015. Ook Nieuwsuur heeft onderzoek gedaan naar burn-outs onder jongeren. Volgens Catelijne Joling, directeur van het Kenniscentrum van ArboNed, is het probleem groter dan ooit: “Maar liefst 52 procent van al het werkverzuim onder alle jongeren komt momenteel door te veel werkstress. Dit zagen we de afgelopen jaren al aankomen en het aantal gaat alleen maar groter worden als we niets doen.” Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt en flexibilisering zegt zelfs hierover: “Uiteindelijk zal de hele Nederlandse economie er last van hebben.” Dit zijn alarmerende conclusies. Het is dus van belang om burn-outs op tijd te herkennen en aan te pakken.

Burn-out aanpakken op een integrale manier

Ik ben nu een concept op de markt aan het brengen om bij bedrijven burn-outs en stress aan te pakken. Helaas sluiten nog veel bedrijven hun ogen voor deze sluipende en slopende aandoening; ondanks dat onderzoeken hebben aangetoond dat burn-outs serieuze problemen zijn. Met een integrale aanpak zijn mensen weer snel op de been en voorkom je onnodige stress en burn-outs. Een burn-out is heftiger dan je denkt: het beïnvloedt je hele (sociale) leven en je humeur en put je hele lichaam uit met als gevolg talloze vage klachten! Stop dit nu en stel me eventueel voor bij je bedrijf of kom zelf langs om met minimale kosten dit grote probleem integraal en echt vanuit de kern aan te pakken!

Zelf heb ik in het verleden na een ernstige herseninfarct een burn-out gekregen. Ik kwam erachter dat er te veel eilandjes waren waardoor mijn burn-out niet effectief aangepakt kon worden. Hierna heb ik diverse studies gevolgd en mijn eigen burn-out effectief aangepakt en ik herstelde dan ook in 3 maanden. Ook vele klanten heb ik geholpen om in 3 maanden uit een burn-out te komen en tools aangeleerd hoe ze deze kunnen voorkomen. Dat start ook bij de kennis waar de valkuilen liggen en hoe deze burn-out sluipend kan ontstaan.
Alleen met een integrale benadering, pure voeding, juiste vorm van beweging, mentale rust en lifestyle aanpassing kun je een burn-out optimaal aanpakken.

Wacht niet te lang en pak dit nu echt goed aan.