Integraal personal trainer in Amsterdam Integraal personal trainer in Amsterdam

Aanvraag vitaliteitstest of informatie

Vul dit formulier in om uw vitaliteit in kaart te brengen en ontvang gratis advies.  Iboyatraining zal contact met u opnemen om dit advies te bespreken.

De Basis

Een goed functionerend lichaam en een flexibele geest vormen de basis voor een gezond leven.

Check je lichaamshouding, techniek, spier balans, voedingspatroon, hormoon balans, en levensstijl onder persoonlijke begeleiding van topsportster / voormalig ballerina bij Het Nationale Ballet Iboya Triz. Word wakker en laat je op hoog niveau adviseren hoe jij nu echt gezond kunt leven en bewegen zonder stress, blessures.

En dat in de kortst mogelijke tijd met het grootst denkbare resultaat. Positief neveneffect van de trainingen zijn gewichtsverlies, een betere houding en een mooier, atletischer lichaam.

Ontdek hoe je nu echt totaal welzijn kan bereiken en top prestaties kan leveren! Ontdek de “BMB schijf van 5 “voor een Body & Mind in Balance! De basis van iedere doelstelling is een goed functionerend energiek lichaam en geest. 1. Het aanleren van een juiste houding, bewegingspatroon, techniek en bewegen in alle richtingen met alle spierketens tegelijk. 2. Het verlengen van verkorte spieren. 3. Het versterken van verzwakte spieren. 4. Ontwikkelen van mentale kracht, rust en je hormonen in balans brengen is veel belangrijker dan de meeste mensen denken om je algehele weerstand hoog te houden. 5. Het verbeteren van juist voedingspatroon en levensstijl.

Iboya trainingsmethode pakt alle oorzaken die disbalans veroorzaken aan vanuit de …

De basis van iedere doelstelling is een goed functionerend energiek lichaam en geest. Dit kun je alleen maar ontwikkelen door;

1 Het opheffen van spier disbalans, het aanleren van een juiste houding, bewegingspatroon en techniek

Allereerst dienen verkorte spieren weer op hun natuurlijke lengte gebracht worden en verzwakte spieren te worden versterkt. Dit kan door het uithoudingsvermogen van de “core” spieren en de stabilisatie spieren te trainen. Met diverse stretch technieken kun je verkorte spieren weer op hun natuurlijke lengte brengen. Als je dit niet eerst aanpakt zal je lichaam vroeg of laat gaan protesteren in de vorm van o.a. blessures. Maar ook het zenuwstelsel zal verstoord raken, wat stress creëert en uiteindelijk een lagere weerstand veroorzaakt.

2 Bewegen in alle richtingen met alle spierketens tegelijk

Tijdens deze trainingen gebruik je alle spierketens samen in alle richtingen en worden de juiste natuurlijke bewegingspatronen aangeleerd.

3 Juiste houding en techniek

Door Iboya’s achtergrond als topsportster (ballerina) weet zij vanuit de praktijk hoe belangrijk het aanleren van een juiste houding en techniek is om (top)prestaties te kunnen leveren. Het belang van een goede lichaamshouding:

  • een juiste positie van de gewrichten verhoogt de belastbaarheid
  • de spieren zijn in optimale positie om te werken
  • er ontstaat een optimale effectiviteit tijdens de training
  • het voorkomt blessures of het verergeren van blessures en stress op het zenuwstelsel
  • het maakt HET verschil tussen goede of slechte training

Door de oefeningen uit te voeren in de juiste houding en met de juiste techniek worden blessures verkomen. Een goede houding zorgt voor direct zichtbaar resultaat. Je zal niet rechtop gaan lopen als je je rugspier in een kromme houding traint. Maar nog belangrijker : de juiste houding en techniek zorgt voor een juist bewegingsmechanisme in de gewrichten en een effectieve verwerking en distributie van krachten binnen de bewegingsketen wat overmatige stress op de gewrichten voorkomt. Ook zorgen juiste houding en techniek voor optimale, functionele en efficiënte kracht , iets wat erg belangrijk is voor topsporters, dansers en musical artiesten!

4 juiste voeding en levensstijl

Behalve ruim voldoende en op de juiste manier bewegen, zijn voeding en mentale ontspanning minstens zo belangrijk. Pure voeding is HET medicijn tegen vele klachten. Leer hoe je meer energie en minder klachten krijgt dankzij de juiste voeding.

Balans is ook zeer belangrijk; 8 uur slaap, 8 uur werken 8 uur recreatie; “fun “ met vrienden en familie, tijd voor sporten, hobby’s en ontspanning is het ideaal.

5 Het in balans brengen van hormonen en mentale rust zijn veel belangrijker dan veel mensen denken

Als er veel stress is, word het zenuwstelsel overbelast,, de hormoonhuishouding raakt uit balans en er ontstaat een verhoogde aanmaak van cortisol. Dit heeft onder andere overgewicht ten gevolg (Het gevaarlijke buikvet)en verlaging van de weerstand. De consequenties van een verhoogde aanmaak van cortisol zijn enorm. Iboya’s trainingen zorgen er voor dat de stress afneemt, de hormonen meer in balans raken en spierklachten afnemen of zelfs verdwijnen. En niet onbelangrijk: het zelfbeeld verbetert enorm.

Train met regelmaat. Maak trainen, mentale rust, juiste voeding, leven in het moment en plezier deel van je lifestyle om zo “Totaal Welzijn” te bereiken.

Vul dit formulier in en Iboyatraining zal contact met u opnemen.