Iboyatraining.com | Integraal personal trainer Iboya Triz Iboyatraining.com | Integraal personal trainer Iboya Triz

Integraal personal trainer | Integrale personal training

Individually based training, life-style and nutrition

Een leven lang gezond en optimaal presteren, integrale personal training heeft de toekomst! Deze nieuwe innoverende methode, brengt Iboyatraining in staat om met behulp van jouw biochemische persoonlijke routekaart, uitgebreide vragenlijsten en eventuele darm en hormoon optimalisatie, bloed en DNA-testen te werken met een specifiekere aanpak om een nog effectiever resultaat bij jou te behalen.

Dit samen met Iboya haar specialiteiten o.a. de essentiële basis, “bewegen vanuit de juiste houding en techniek” en haar enorme ervaring zorgt dit voor de meest optimale weg om al jou doelstellingen snel en effectief te bereiken.

Integraal betekent letterlijk ‘volledig, er ontbreekt niets aan’. Het woord integraal past uitstekend bij hoe de natuur uw lichaam heeft vormgegeven. Het is een enorm complexe integratie van allerlei biochemische processen om met behulp van het voedsel dat wij tot ons nemen te leven, werken, sporten en recreëren. Het lichaam integreert continue invloeden van de omgeving om in het geheel van alle organen en lichaamsdelen gezond te blijven en zich aan te passen aan deze invloeden. Hele belangrijke invloeden zijn bijvoorbeeld de hoeveelheid en de aard van het voedsel, de hoeveelheid en intensiteit van lichaamsbeweging, de belasting met stress en de blootstelling aan (zon)licht. Met uitgebreide vragenlijsten en diverse testen kan Iboyatraining optimale trainings- en voedingsadviezen geven, zodat je echt lichamelijk en geestelijk in balans komt.

Iboya Triz is één van de eerste personal trainers die de brug slaat tussen die van de medische wereld en de personal trainers / lifestylecoaches. Op naar de meest effectieve reis om al je doelstellingen sneller en gezonder te bereiken, op naar total health. In shape door trainen en eten volgens je oergenen.

Out of Shape

Je eet gezond en je sport regelmatig, toch ben je niet in shape en je voelt je niet optimaal fit. Je vraagt je af of je nog gezonder moet gaan eten of nog meer moet gaan sporten, maar dit lijkt bijna onmogelijk. Heb je er weleens over nagedacht dat je huidige trainings- en voedingsschema misschien wel heel gezond is, maar niet bij jouw profiel past? Welke soort training en voeding het beste voor jou werkt, is namelijk afhankelijk van je oergenen. Of je hebt nog niet een sportschool bezocht en je wilt je fitheid en klachten direct effectief op de juiste manier met integrale deskundigheid aanpakken omdat je weet dat er meer voor nodig is als alleen wat zweten en minder eten. Ontdek nu je oerconstitutie en integreer training, voeding en mentale rust met behulp van de Integrale Personal Trainer in Amsterdam Iboya Triz.

Integraal Personal Trainer is high-end Personal Training in optima forma.

De klassieke personal trainer is jouw fitness trainingsdeskundige, motiveert je en probeert te helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke doelstellingen. Deze vorm van personal training is echter helemaal niet zo persoonlijk als de meeste mensen denken en zeker niet aangepast op jouw spiervezeltype. Houding, spierdisbalans, mentale situatie en persoonlijke voorkeur voor lange strakke spieren als een danser, een bodybuilding of fitness lichaam of een combinatie hiervan. Als we in de topsport kijken zien we dat verschillende sporten een andere vorm van spierontwikkeling hebben. Zo hebben zwemmers zeer brede ontwikkelde rugspieren en wielrenners juist zeer ontwikkelde beenspieren.

Iboya integrale personal Training is zeer gespecialiseerd om elk deel van het lichaam zo veel als mogelijk specifiek te ontwikkelen. Denk aan bijvoorbeeld modellen, high fashion modellen willen geen brede rug krijgen en te gespierde bovenbenen maar meer een lijf als dat van een danser. Dan zijn reguliere trainingen als squats en push-ups zeker niet de juiste oefeningen om een strak lang getoned, dun lichaam te ontwikkelen. Ook bij blessures is het van groot belang om zeer specifiek bepaalde spieren te versterken en te verlengen om zo daadwerkelijk snel en effectief van je klachten af te komen.

Vandaag de dag word er door personal trainers te oppervlakkig gekeken naar de situatie waar iemand in zit; heb je een stressvolle baan of een zittend beroep, sta je veel of draai je veel nachturen? En zijn je darmen in optimale conditie om ook echt goed je voedingstoffen en vitamines te kunnen opnemen zodat je effectief kunt afvallen en aan je fitheid en hormoonbalans kunt werken? Deze zaken worden door een reguliere personal trainer niet aangepakt.

Personal training wordt pas écht persoonlijk wanneer training, voeding, mentale rust en lifestyle compleet worden afgestemd op jouw lichaamsbouw, je unieke talenten en je zwakke punten. Je talenten en zwakke punten worden bepaald door je oergenen en lifestyle. Iboya integraal personal training de nieuwste vorm van integrale / holistische personal training is in staat voeding en training integraal af te stemmen op jouw genetische code. Personal trainer Iboya Triz is getraind in het gebruiken van informatie over alle vormen van training, voeding, supplementen, ademhaling, meditatie, mental coaching, lichttherapie, bloedonderzoek, hormoon en DNA-testen en is in staat deze kennis te gebruiken om jou de meest persoonlijke adviezen en begeleiding te geven.

Ontcijfer je genetische aanleg en benut je potentie!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen verschillend reageren op sport en voeding. Kortom, wat voor de ene persoon werkt, kan voor de ander juist nadelig uitpakken. Dit blijkt in onze genen te zitten. Zo zijn er mensen die dik worden van veel koolhydraten, terwijl anderen juist dik worden van vetrijke voeding. Er is dus geen standaard voedingspatroon dat voor iedereen werkt, net zoals dat er geen standaard trainingsprogramma is dat bij iedereen een positief effect heeft. Sommigen hebben genen die passen bij duursport en cardio training, terwijl anderen juist een genetische aanleg hebben die hoort bij krachtsport. Dan zijn er ook nog personen die een deel duursportgenen en een deel krachtsportgenen hebben en zich dus tussen deze twee uitersten in bevinden. De bovenstaande verschillen in genetische aanleg zijn gevormd in de tijd dat de oermens gedwongen werd tot verschillende soorten lichamelijke inspanningen om voedsel te bemachtigen. De mens stamt af van jagers en verzamelaars. Wie vooral jagers als voorouders heeft, zal beter zijn in duurinspanningen zoals hardlopen en verwerkt beter eiwit- en vetrijke voeding. Wie afstamt van voorouders die vooral afhankelijk waren van het verzamelen van voedsel -zoals fruit- heeft meer behoefte aan koolhydraatrijke voeding en zal juist meer aanleg hebben voor krachttraining. Mensen waarvan de voorouders zowel van de jacht als van het verzamelen van voedsel leefden, hebben een aanleg voor verschillende soorten sport en het verwerken van verschillende soorten voedsel. Kijkend naar de evolutie zijn er drie dominante genetische constituties; de jagersdominantie, de verzamelaarsdominantie en de jager-verzamelaarsdominantie.

Jager-verzamelaar

Wat ben jij?

Het assessment, je huidige conditie en genetische constitutie kunnen worden ingeschat door een gediplomeerd Integraal Personal Trainer. Op basis van deze resultaten
kunnen de training, voeding en lifestylefactoren die het beste bij jou passen worden bepaald. Het standaard assessment bestaat uit:

  • Fysieke testen
  • Voedingsanalyse
  • Vragenlijsten

Wil jij een nog specifieker advies? Dan kan er aanvullend een DNA en/of bloedanalyse worden verricht. Op basis van de uitslagen van de testen maakt Integraal Personal Trainer Iboya Triz een trainingsprogramma waarin voeding, voedingssupplementen en indien nodig mental coaching, ontspanning, lichttherapie en andere lifestylemethoden zijn geïntegreerd. Dit programma sluit volledig aan op jouw profiel waardoor je de allerbeste resultaten zult behalen.

Kosten

Het basis assessment kost € 130,- inclusief een uitgebreid lifestyle protocol met voedingsadvies, recepten, specifieke protocollen op het gebied van stresspreventie, detox, darmoptimalisatie, hormoonbalansdieet, menopauze en diverse andere protocols om specifieke klachten aan te pakken.

Constitutie: Jager

De jager is gemaakt om veel en langdurig intensief te bewegen, is licht gebouwd met slanke spieren en botten en heeft van nature, indien gezond, weinig lichaamsvet. De spieren zijn gebouwd om intensieve trainingen met een groot cardio aandeel te volbrengen op vetverbranding. Het ontwikkelen van spiermassa is lastig.

Constitutie: Verzamelaar

De verzamelaar is gemaakt om met kracht kortdurend te bewegen, is zwaar gebouwd en heeft van nature wat meer lichaamsvet. De spieren zijn gebouwd om zware trainingen met een groot kracht-aandeel te volbrengen op suikerverbranding. Het ontwikkelen van spiermassa is relatief gemakkelijk.

Constitutie: Jager-Verzamelaar

De jager-verzamelaars zijn gemaakt om afwisselend langdurig intensief te bewegen en kortdurend veel kracht te moeten gebruiken. Zij zijn atletisch gebouwd en kunnen gemakkelijk in spiermassa en lichaamsbouw wisselen, afhankelijk van het soort lichaamsbeweging en voeding.

Een leven lang gezond en optimaal presteren, integrale personal training heeft de toekomst!